Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxCat i PSC oficialitzen els pactes a l’Alt Penedès en un acte al Claustre de Sant Francesc

Representants de les dues formacions van signar els convenis que oficialitzen els acords que configuren els governs al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a la Mancomunitat Penedès-Garraf

Tot i que els acords ja s’havien fet públics i per tant eren coneguts, aquest dimarts a la tarda es va fer l’acte que oficialitzava aquests pactes amb la signatura per part de representants de les dues formacions dels convenis corresponents.

Jaume Casañas com a president de la Federació on s’engloven Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia i Pere Pons com a president comarcal del PdeCAT a l’Alt Penedès; i Francisco Romero com a Secretari d’Organització i Albert Tort com a Secretari de Politica Municipal del PSC a la Federació Penedès-Garraf van explicar els acords assolits i l’organització prevista al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Mancomunitat per aquests propers quatre anys.

El primer en prendre la paraula va ser Francisco Romero, que va argumentar els acords partint de dues premisses. D’una banda la feina feta en els darrers quatre anys, i de l’altra la voluntat de mantenir l’estabilitat i la continuïtat per els propers quatre.

Un dels objectius és buscar el màxim consens i potenciar la transversalitat dels diferents governs.

Des del PdeCAt, Jaume Casañas apuntava la voluntat de donar continuïtat a les sinergies i projectes ja engegats buscant sobre tot el benefici dels ciutadans i del territori.

Tant per el PdeCAT com per el PSC la comarca es troba davant de reptes importants en els propers anys, per exemple en temes de mobilitat i planificació territorial.

Algunes de les línies de treball que s’han marcat passen per una voluntat conjunta de treballar amb rigor, posar el focus en la potencialitat del territori, reforçar la lleialtat institucional i la maduresa política dels governs, la seva estabilitat i anar cap a una gestió el màxim d’oberta.

Així, Xavier Lluch serà el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Sergi Vallès el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ramon Riera el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès. En el Consell Comarcal a més, ambdós partits s’han repartit les vicepresidències; mentre que en la Mancomunitat han obert a cedir-ne alguna també a ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: