Dijous, 22 d'Agost de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC acusa Junts per Catalunya i el PSC «d’arraconar-los» a la comarca

Segons els republicans, els pactes entre Junts per Catalunya i el PSC formen part d’una «estratègia conjunta per tal d’arraconar al republicanisme d’esquerres».

Representants d’Esquerra Republicana a l’Alt Penedès van fer aquest dimecres una roda de premsa per denunciar que se senten «arraconats» a la comarca arran dels pactes entre Junts per Catalunya i PSC en diverses institucions.

El president comarcal republicà, Pol Pagès, atribueix aquests pactes a l’intent de «mantenir l’statu quo davant el creixement constant del republicanisme d’esquerres». Malgrat tot, Pagès va tornar a allargar la mà a Junts per Catalunya per «acordar governs transformadors i que treballin per resoldre el reptes que té la comarca i el Penedès i posar a treballar les institucions per fer-ho possible».

Pagès afirma que, per exemple, el Consell Comarcal «s’ha limitat a fer acció de gestoria» i «no ha liderat cap resposta» a reptes com el Pla Territorial, la reindustrialització, la situació del sector del vi i el cava, l’amenaça del Quart Cinturó o el desenvolupament de la vegueria.
Per la seva part, Lluïsa Llop, presidenta d’ERC al Penedès i alcaldessa de Gelida, reitera que la voluntat del seu partit ha estat sempre construir «governs republicans» i que al Penedès era aquesta l’opció que volien tirar endavant tan als consells comarcals com als municipis i a la Mancomunitat.

Segons Llop, però, els pactes entre Junts per Catalunya i el PSC formen part d’una «estratègia conjunta per tal d’arraconar al republicanisme d’esquerres».

Llop ha recordat també els bons resultats d’ERC a les darreres eleccions municipals a l’Alt Penedès, on són la segona força després de Junts per Catalunya. Uns resultats que els han dut a tenir 78 regidors i regidores, 10 consellers i conselleres i 6 alcaldies.

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès d'estiu
Magazín d'estiu, amb Clàudia Climent
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
01:30
Va de castells
Informació castellera amb Sergi Ansón i Pep Ribes
02:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: