Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca son de Gamma Extra per 25a. temporada consecutiva

Amb la Torre de 9 amb folre i manilles descarregada a Mataró, a més, els Verds, arriben a les 1000 aletes de castells de 9 i superiors

Dia de moltes dades i celebracions per als Castellers de Vilafranca, amb la millor diada de l’any, que han obert  descarregant el seu cinquè 3 de 9 amb folre, que els ha demanat una mica esforç a la baixada però sempre sota control. Un bon preludi a l’estrena de la gama extra. Arribava l’hora del primer, que fins fa pocs anys havia estat habitual Mataró, el lloc per estrenar la categoria. La Torre ha pujat bé i ben lligada per baix i la carregada ha semblat fàcil. Però un cop carregada aquesta s’anat obrint per quarts i quints cosa que ha obligat a un dels quints a defensar-la molt obert. La canalla ha estat ràpida i el primer gamma extra era al sac. S’iniciava la 25a. temporada consecutiva descarregant gamma extra des d’aquell primer de 1995. Cap altra colla ho ha assolit. Però en canvi s’han encallat amb el 4 de 9 amb folre que aquesta temporada sembla un gamma extra per part de totes les colles. De moment de 21 portats en global a plaça només 6 descarregats. El dels Verds ha pujat un pèl obert de mides i s’ha defensat a mort fins a carregar, però mica en mica s’ha vist que seria difícil de salvar, com així ha estat. Caiguda cap endins sense conseqüències. Després de 2 descarregats aquest cop tocava deixar-lo en carregat. Els Castellers de Vilafranca assolien l’aleta 1000 + 1 de castells de 9 i superiors des del primer carregat l’any 1987. Malgrat la caiguda no han renunciat al pilar de mèrit descarregant el tercer pilar de 7 amb folre de l’any. Aquest nou pilar ha demostrat caràcter ja que la baixada no ha estat gens plàcida. Donaran molts dies de glòria. I no vlem desixar-nos una dada més per celebrar, 200 castells amb folre i manilles descarregats per la colla. Una collita immensa.

Els Minyons de Terrassa malgrat venir de dues diades exigents, com van ser la Festa Major i la diada del 40è. aniversari, no han afluixat i també han dut la gamma extra a Mataró. Han descarregat el 3 de 9 amb folre, la Torre de 9 amb folre i manilles, la tercera del any, el 5 de 8 i el Pilar de 7 amb folre. Tambñe han fet un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre.

Bona diada també per als Capgrossos de Mataró, la millor d’aquest primer tram de l’any, que els ha deixat el desitjat i ben treballat 3 de 9 amb folre. Han completat el 5 de 8 -el número 100 descarregat per la colla-, el 3 de 9 amb folre i la Torre de 8 amb folre. Han deixat en carregat el pilar de mèrit, en aquest cas el primer Pilar de 7 amb folre de l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: