Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El FC Vilafranca, amb ‘Via’ lliure cap a les semifinals del Torneig d’Històrics

Un gol de Pol Via en els minuts finals del partit decisiu contra el Lleida va suposar l’empat que el Vilafranca necessitava per avançar a les semifinals del torneig, on es trobaran amb el Badalona.

Aquest dimarts al vespre el FC Vilafranca va certificar la seva classificació per les semifinals de la 34ena edició del Torneig d’Històrics, on s’enfrontarà al CF Badalona, de Segona Divisió B.

Per arribar a aquesta fase del campionat, el Vilafranca va iniciar la seva participació al torneig enquadrat al grup 2 amb un Vilassar de Mar que aquest any s’estrenarà al grup 5è de Tercera i la UE Lleida que seguirà competint una temporada més a la categoria de bronze.

En el primer matx, disputat contra el Vilassar a les sis de la tarda, els vilafranquins van jugar els seus primers minuts d’aquesta pretemporada amb un 11 inicial en què Ivan Moreno ja va introduïr algun dels nous fitxatges d’estiu, com Sergi Masqué. El Vilafranca obtindria la victòria momentània al final dels 45 minuts que duren els partits, gràcies a un gol de Josep Ramon Sardà en el minut 19. En la tanda de penals que es va disputar després del partit, el Vilafranca va guanyar 5 a 4 al Vilassar, certificant la victòria definitiva.

D’aquesta manera, el Vilafranca esperava rival al que enfrontar-se a partir de les 8 del vespre, un rival que seria el guanyador del partit entre el Vilassar i el Lleida. En aquest enfrontament, el conjunt del Segrià va aconseguir sortir vencedor en la tanda de penals, tot i haver caigut derrotats per 0 a 1 en el temps reglamentari.

Així doncs, el Vilafranca tindria com a rival al Lleida en el tercer partit del dia al grup 2 del torneig d’Històrics. El darrer enfrontament entre aquests dos equips havia tingut lloc l’11 d’agost de 2018, al Municipal de Vilafranca, en un partit corresponent a la tercera ronda de la Copa Catalunya, que va acabar amb victòria vilafranquina per 9 a 8 després de una fatídica tanda de penals.

En el cas del xoc d’aquest dimarts, les opcions del Vilafranca per avançar a les semifinals passaven per aconseguir un empat o una victòria. I el cas és que la cosa no va començar gaire bé pel conjunt d’Ivan Moreno, ja que després d’un inici de partit complicat, en què al Vilafranca li costava creuar la línia divisòria, en el minut 27 Raúl González pujava l’1 a 0 al marcador a favor del Lleida.

Però 11 minuts després arribà el miracle que necessitava el Vilafranca. A falta de 7 minuts pel final del partit, Max Bernard assisteix Pol Via, amb una bona pilota picada que supera la defensa rival i aconsegueix batre el porter Victor.

Amb aquest resultat, el Vilafranca aconseguia l’objectiu i es classificava per les semifinals, superant al 6è classificat del grup 3 de Segona B la darrera temporada. En el proper partit, que es disputarà dissabte, el rival serà el CF Badalona, 7è classificat a Segona B l’any passat, precisament darrere del Lleida.

El tècnic del Vilafranca, Ivan Moreno, valorava positivament la feina dels seus jugadors i es mostrava molt satisfet per seguir endavant en aquesta edició del Torneig d’Històrics i superant reptes d’aquest tipus.

El Vilafranca segueix viu en aquesta competició, en la que és la seva sisena participació i lluitarà per ser campió per segona vegada, repetint el títol aconseguit l’any 2016 després de vèncer a la final al rival d’aquest proper dissabte, el Badalona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: