Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CAAD fa una crida per augmentar les adopcions i les cases d’acollides

La principal font dels abandonaments és la manca d’esterilitzacions.

Amb l’arribada de l’estiu, malauradament també arriben els abandonaments d’animals de companyia. El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) Penedès Garraf els recull fins trobar els seus propietaris o uns de nous. Però ara per ara el centre comença a estar saturat perquè el nombre d’animals que tenen augmenta i les adopcions van a la baixa. Actualment tenen 215 gossos i 40 gats. La directora tècnica veterinària del CAAD, l’Anna Martinez, explicava que el gran problema són els abandonaments.

Des del CAAD volen conscienciar les persones que tenen la intenció d’adquirir una mascota que abans de comprar-la, l’adoptin.

D’altra banda també són necessàries les cases d’acollida, sobretot pels gats recent nascuts que necessiten ser alimentats amb biberó. També els animals de més edat estan millor en cases d’acollida on els puguin assegurar una cura i una atenció determinada. L’Anna Martinez explicava que la principal font dels abandonaments és la manca d’esterilitzacions, per això recorden la importància d’esterilitzar els animals domèstics per evitar cadellades no volgudes. També recorda que la llei de benestar animal obliga a tots els propietaris a tenir les seves mascotes microxipades i censades a l’ajuntament. I insisteix en no fomentar la venda i compra d’animals en revistes especifiques per a tot tipus de comercialització.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: