Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Àlex Cassanyes ha tornat a guanyar, ara a Hèlsinki, un Concurs de Composició per a Big Band

El compositor Àlex Cassanyes ha guanyat el primer premi del Concurs de Composició per a Big Band Esko Linnavali amb el tema “El mal de Montano”.

El veredicte del jurat d’aquesta vuitena edició es va fer públic el 28 de maig al Teatre Savoy de Hèlsinki en el transcurs de la final dels temes seleccionats interpretats per la UMO Jazz Orchestra de la capital finlandesa.

Àlex Cassanyes es mostra molt satisfet del reconeixement assolit.

Una trentena llarga d’obres i compositors van competir en la vuitena edició d’aquest certàmen, la primera en què obria les seves portes al món, més enllà de Finlàndia.

En la final van competir els 10 temes finalistes de compositors de Finlàndia, Estats Units d’Amèrica, Àustria, Hongria i Catalunya. La composició guanyadora de Cassanyes “El mal de Montano” rep el títol de l’obra literària homònima de l’escriptor barceloní Enrique Vila-Matas. Tot i no estar-ne inspirat en ell, hi té certa relació.

Àlex Cassanyes va rebre la notícia de la selecció de la seva composició just aterrat de Colorado, als EUA, d’on venia de participar, per segona vegada, en el simpòsium de l’Associació Internacional de Compositors i Arranjadors de Jazz. Un nou reconeixement internacional a la obra del compositor capelladí establert a Vilafranca se suma als obtinguts a Copenhagen el 2013, Barga 2014 i Granada també al 2014.
Nascut a Capellades l’any 1982 en el sí d’una família de músics, Àlex Cassanyes està Llicenciat en composició per l’Escola Superior de Música de Catalunya, i recentment ha rebut classes de l’arranjador italià Duccio Bertini, el compositor americà John Hollenbeck i el compositor/arranjador alemany Florian Ross.En el seu bagatge hi ha diferents composicions i arranjaments per a orquestra, big band, banda simfònica, cor, cobla i altres formacions tot i que actualment, la composició i direcció de música de big band contemporània són el projecte més rellevant.
Cassanyes és actualment professor de l’Escola Municipal de Música Mª Dolors Calvet de Vilafranca i director de la Àlex Cassanyes Big Band Project .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: