Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca va celebrar ahir un Ple que semblava de tràmit, però que va viure un intens debat

Aquest dimarts ha tingut lloc un Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Vilafranca per presentar la seva organització política.

Un ple que té lloc cada inici de mandat en el que el govern explica com s’ha organitzat i on es marquen les pautes de funcionament polític. Generalment no acostuma a ser un Ple tens, sobretot si es té en compte que van saltar de l’ordre del dia dos punts que podien generar més polémica, com eren el dels criteris de retribució dels regidors i els grups municipals i el punt de creació de càrrecs de confiança. Aquests dos punts es van posposar per al proper ple de juliol.
Així doncs es donava compte dels decrets d’alcaldia amb la distribució de càrrecs del cartipàs municipal.
El portaveu del govern, Aureli Ruiz, explicava que s’ha fet un esforç perquè el govern es posi a treballar el més aviat possible. S’ha dividit l’estructura en cinc grans àrees amb confluència de diversos regidors per generar major transversalitat i coordinació.

Ruiz també va explicar que s’ha modificat l’àrea d’Ensenyament, que passa a denominar-se d’Educació i que aglutina tots els serveis que tenen a veure amb la formació.
Tot seguit l’alcalde, Pere Regull, va donar la paraula als grups municipals. Ramon Arnabat de VeC, recordava que la distribució del cartipàs és una funció de l’alcalde, celebrava però el canvi d’Educació i considerava estranya la ubicació de la regidoria de Cultura.

Per la seva banda, Noel Viñas de la CUP va qualificar el cartipàs de continuista. Va destacar la creació de la regidoria de Drets Socials, però va anunciar que a banda del nom no coincidien en el contingut de fons d’aquesta àrea.

Des de la CUP van reclamar la creació d’una mesa d’emergència social.
En nom d’ERC, la portaveu Mònica Hill, va criticar que es posés en marxa el govern sense haver explicat el detall de l’acord entre les dues forces polítiques que el conformen, i sense haver reunit una junta de portaveus municipals per donar-ne detalls. Hill va ser crítica per l’augment del pes del
PSC en el govern.

Hill va assenyalar que és un cartipàs continuista, amb poca presència de dones en les àrees de més pes.
Per la seva banda el socialista, Francisco Romero, va intervenir recordant que la campanya electoral ja ha finalitzat, i explicant que l’objectiu ha estat fer govern unitari, amb presència de regidors de els dos partits en totes les àrees.

Mònica Hill va criticar l’ordre de la intervenció, recordant que ERC és la segona força política. Finalment l’alcalde, Pere Regull, va cloure el debat tot i recordant que és bo entendre que els regidors, siguin del partit que siguin, formen el conjunt del govern, i li va assenyalar a la regidora republicana que ho tingués en compte si un futur volia formar part del govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: