Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca controla el compliment de la normativa per part dels propietaris de gossos

Vilafranca controla el compliment de la normativa per part dels propietaris de gossos

La campanya que es fa per tercer any consecutiu per part de la Policia Local de Vilafranca vol conscienciar de la importància de dur els animals correctament identificats.

La Policia Local està duent a terme durant aquest mes de juny i, per tercer any consecutiu, la campanya intensiva al carrer amb l’objectiu de controlar que els gossos estan identificats mitjançant el microxip corresponent, tal i com marca la normativa vigent. Els agents comproven també que les persones que passegen gossos de races potencialment perilloses tinguin la llicència corresponent i que els condueixin adequadament. Així mateix, la campanya també incideix en la recollida d’excrements i l’obligatorietat de diluir els orins que els animals facin a la via pública.

Tots els incompliments són sancionats i, a més, en el cas que trobin animals sense identificar o sense llicència de conducció de perillosos, el propietari disposarà d’un mes per a regularitzar-ho i presentar la documentació a l’OAC. Aquells propietaris que no presentin la documentació dins el termini establert, seran novament sancionats.

L’objectiu final de la campanya és aconseguir reduir el nombre d’animals que s’abandonen cada any. En els darrers dos anys, un 11% dels gossos controlats, no portava microxip. El 2018 el CAAD va recollir 95 gossos abandonats o perduts, dels quals, només 48 van ser recuperats pels seus propietaris. Augmentar el nombre d’animals identificats és una de les mesures més importants per a reduir aquests abandonaments.

Aquesta acció s’emmarca dins el Pla Municipal d’Atenció als Animals de Companyia i de Tinença Responsable que va aprovar el Ple de la corporació l’any 2017.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: