Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Setmana de l’Energia acaba amb una jornada sobre estalvi energètic destinada a les empreses

Aquesta jornada tenia l’objectiu d’informar a les empreses sobre la situació actual en el camp de la sostenibilitat energètica, i va posar punt i final a la Setmana de l’Energia 2019.

Aquest dimecres al matí es va posar punt i final a la Setmana de l’Energia 2019 amb una jornada destinada a informar a les empreses sobre aspectes com l’economia circular, ajuts a l’eficiència energètica i noves regulacions dins del marc legal per l’autoconsum fotovoltaic.

L’encarregat de donar el tret de sortida a les activitats va ser el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, el qual va mostrar la seva satisfacció per la jornada, que va tenir lloc a l’auditori de l’Enològica. Montfort va valorar positivament l’aparició de noves vies d’estalvi energètic i d’energies renovables, assegurant que es tracta d’una gran oportunitat per tots.

Com a representant del consistori vilafranquí, Montfort va posar de manifest la voluntat per part de l’ajuntament de promoure la sostenibilitat ambiental i informar a tots aquells interessats en aquest àmbit, sobretot al teixit empresarial de municipi i la comarca.

Al llarg de la jornada van intervenir diferents ponents com el Cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier, qui va informar sobre la legislació actual en el model energètic actual i quin és el futur en aquest aspecte. O l’advocat Ignacio Puig Hernández, qui va intervenir com a representant del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, aprofundint en el marc regulatori per autoconsum energètic.

A mesura que avançava la jornada, es van anar tractant temes com els ajuts existents a l’eficiencia energètica i es van posar sobre la taula dos exemples concrets a la comarca: la sostenibilitat en un celler com les Caves Vilarnau o l’ús d’energia fotovoltaica a les Càrniques Masó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: