Dijous, 12 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC i Junts formen un govern transversal per donar un nou impuls a Sant Sadurní

El pacte es fa amb la voluntat de donar resposta a les necessitats que tindrà el nou govern i de teixir una acció política marcada per un treball transversal entre departaments i regidors.

ERC i Junts per Sant Sadurní aposten per un govern fort format per nou regidors que permetran assegurar l’estabilitat al llarg del mandat i incidir en el desenvolupament de polítiques públiques republicanes.
Per fer realitat aquesta aposta, el govern es dividirà en sis gran àrees, Alcaldia, Serveis Centrals i Hisenda, Serveis a les persones, Desenvolupament econòmic, Municipi i Territori i Àmbit educatiu, cultural i esportiu.
Per tal de facilitar el treball transversal, totes les àrees seran compartides per part d’Esquerra i de Junts per Sant Sadurní; amb l’excepció de l’alcaldia, que durant els primers 30 mesos dependrà d’Esquerra, per donar estabilitat al nou govern, mentre que durant l’últim any i mig dependrà de Junts per Sant Sadurní.

Des de l’Àrea de Serveis Centrals es redactarà un Pla d’Acció Municipal (PAM) i es prioritzarà la inversió gradual i progressiva del romanent acumulat gràcies a la reducció del deute efectuada en els anterior mandats.

Una de les prioritats del nou govern municipal seran els serveis a les persones, amb l’objectiu de lluitar contra la precarització i l’exclusió social, garantint la igualtat d’oportunitats i accés als serveis públics de les persones.

D’altra banda, en el marc del desenvolupament econòmic, l’Ajuntament de Sant Sadurní aprofundirà en la diversificació econòmica de la Capital del Cava. A més, també es continuarà treballant per a la promoció turística del municipi d’una manera sostenible i amb valor afegit, on el comerç i les caves locals en siguin referent i part constructora.

L’aposta del nou govern pel municipi i el territori serà essencial. La prioritat dels propers quatre anys serà l’ordenació d’espais públics, urbans i paisatgístics, i la pacificació del trànsit urbà. A nivell territorial, l’Ajuntament de Sant Sadurní continuarà oposant-se frontalment al Quart Cinturó i vetllarà pel desplegament de la Vegueria Penedès; sense deixar de banda els actuals problemes de les aigües negres dels agregats rurals ni la millora en la recollida selectiva.

Finalment, en l’àmbit educatiu, cultural i esportiu, es continuarà amb els cicles culturals establerts, es crearà l’Àgora Cultural, s’impulsarà un procés de participació ciutadana per a Can Guineu i es treballarà per a trobar solucions de seguretat pel teatre de l’Ateneu i la renovació de El Centre. També es tornarà a formular el projecte dels vestidors del Camp de Futbol i la Pista Polivalent, a més de posar en marxa la nova escola d’adults i l’arxiu municipal.

Alcaldia
Comunicació, Transparència, Protocol, Relacions Institucionals i Gabinet d’Alcaldia

30 mesos: Josep Maria Ribas
18 mesos: Ton Amat

Serveis Centrals i Hisenda
Ton Amat: Primer tinent d’alcalde (intercanvi amb alcaldia)

Ton Amat: Recursos Humans i Noves Tecnologies
Carles del Amor: Hisenda i Serveis Centrals (Secretaria, OAC, Finestreta Única)

Serveis a les persones
Meritxell Borràs: Segona tinent d’alcalde

Meritxell Borràs: Acció Social i Igualtat
Marta Castellví: Cooperació i Joventut
Pere Vernet: Governació
Laura Salvador: Salut Pública i Consum
Xavier Rodríguez: Habitatge

Municipi i Territori
Xavier Rodríguez: Tercer tinent d’alcalde

Toni Romeu: Patrimoni i Memòria Històrica
Xavier Rodríguez: Urbanisme i obres
Carles del Amor: Mobilitat, Medi Ambient i Recollida Selectiva
Pere Vernet: Via Pública

Desenvolupament econòmic
Pere Vernet: Quart tinent d’alcalde

Meritxell Borràs: Promoció econòmica, Ocupació i Formació
Ton Amat: Promoció turística i comerç

Àmbit Educatiu, Cultural i Esportiu
Marta Castellví: Cinquena tinent d’alcalde

Marta Castellví: Cultura
Pere Vernet: Participació Ciutadana
Laura Salvador: Esports i Escola de Música
Toni Romeu: Educació i Normalització Lingüística

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:30
Pica lletres
Concurs per millorar l'ús del català, amb Clàudia Climent
06:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
06:30
El contrapunt
Mònica Hill- ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: