Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president dels Verds demana «sentit comú» per afrontar el conflicte dels drets d’imatge

De moment, Penedès TV no podrà oferir enguany la Diada Castellera de Sant Joan de Valls pels drets d’imatge.

Arran de l’acord anunciat el passat 7 de maig pel qual la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya cedia els drets d’imatge televisius a l’empresa privada Som, s’ha produït un clima d’incertesa al voltant de les retransmissions castelleres de la temporada, així com sobre la cobertura informativa que es pugui fer de les actuacions.
En els darrers anys, la Xarxa Audiovisual Local i les televisions locals, treballaven plegades per oferir les diades i mantenien un acord amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per difondre els continguts castellers.
L’anunci del canvi d’operador va agafar per sorpresa i va molestar els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que posen en dubte la viabilitat de l’acord entre la Coordinadora i Som.
El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, explica que no veuen clar que «un operador privat faci diners amb les imatges dels castellers»; i que tampoc estan d’acord amb cedir els drets d’imatge de forma gratuïta, en exclusiva i per tota la temporada a la Coordinadora.
Badell s’ha reunit fins al moment amb la Coordinadora, amb la Xarxa Audiovisual Local i amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i TV3.
I explica que els Verds cediran els seus drets d’imatge gratuïtament per les actuacions que apareguin per televisió. El president dels Castellers de Vilafranca insisteix en què la cobertura que s’estava donant els darrers anys era bona i així li van manifestar des de TV3. També apunta que s’ha de protegir la feina de les televisions locals i, sobretot, els drets dels espectadors a poder seguir les diades.

Per a Badell, cal aplicar «sentit comú» a tota aquesta situació i intentar arribar a un acord el més aviat possible per no entorpir la feina principal de les colles: fer castells.

De moment, Penedès TV no podrà oferir enguany la Diada Castellera de Sant Joan de Valls pels drets d’imatge i tampoc queda clar que pugui fer-ho de la resta de diades que es fan fora de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: