Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Canvis destacats en algunes alcaldies de l’Alt Penedès, com ara a Gelida o Avinyonet

Dissabte van tenir lloc els plens de constitució dels ajuntaments de tot el territori nacional, després dels comicis celebrats el passat 26 de maig.

Va ser un dia marcat per l’expectació i la tensió pròpies d’un dia com aquest, també als ajuntaments de l’Alt Penedès.

Després dels pas per les urnes, els resultats van provocar canvis significatius en la composició dels plens de molts municipis, mentre que a altres tot seguirà igual.

Un exemple és l’Ajuntament de Sant Sadurní, on Josep Maria Ribas, d’ERC, continuarà en el càrrec, gràcies al suport de Junts Per Sant Sadurní. El mateix acord permetrà Ton Amat, de Junts Per Sant Sadurní, ser alcalde en els últims 18 mesos de legislatura.

L’alcaldia de Gelida suposa una pèrdua pel PSC a la comarca, perquè Lluïsa Llop, d’ERC, és la nova alcaldessa. Lluís Valls perd l’alcaldia després del pacte entre CUP, ERC, Gelida en Comú i Gelida per la República-Primàries Catalunya.

Hi haurà continuïtat als Monjos, on Imma Ferret revalida el càrrec, després de que el PSC obtingués la majoria absoluta. Cal recordar que Ferret és alcaldessa des de 2011, i complirà la seva tercera legislatura.

A Castellet i La Gornal es manté un altre feu socialista, ja que Miguel Delgado seguirà governant, tot i perdre la majoria absoluta. Va ser escollit en segona votació, en ser la força més votatda.

D’altra banda, a Avinyonet, César Herraiz, de Junts Per Avinyonet, governarà amb majoria absoluta. Un resultat que posa punt i final a 28 anys de govern socialista.

ERC s’emporta l’alcaldia a Torrelavit amb el suport de la candidatura ‘Veïns Independents de Torrelavit’, i Manuel Raventós és el nou alcalde al municipi, enviant Junts Per Torrelavit a l’oposició.

A Sant Martí Sarroca, el pacte entre Foment Martinenc, ERC i CUP converteix Josep Maria Padullés, de Foment, en el nou alcalde. D’aquesta manera, Ramon Carbó, no podra repetir l’alcaldia.

En canvi, a Sant Pere de Riudebitlles, ERC perd l’alcaldia, que passa a mans de Joan Llort, de Junts per Sant Pere, que governarà en minoria.

En el cas de La Granada, l’acord entre Junts Per La Granada i el PSC, desbanca la candidatura d’Entesa-ERC, i converteix en alcalde a Joan Cols Canals.

Tal com va decidir una moneda a l’aire, llençada als jutjats per l’empat a vots, Jordi Bosch, de Junts, és el nou alcalde a Santa Fe, mentre que Jordi Ferrer, d’ERC, és l’alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: