Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ràdio Vilafranca i Penedès TV han ofert l’únic debat amb els 7 caps de llista de les municipals

Des de les 21’30h i fins passats quarts de dotze d’aquest dimecres els 6 candidats i la candidata que opten a l’alcaldia de Vilafranca van participar en el debat de les eleccions municipals del 2019.

L’acte es va realitzar des de l’Auditori en directe i va servir, sobretot, per escoltar les principals propostes dels programes electorals de cada formació política, i no tant per debatre cara a cara. És a dir, va ser un bon exercici d’explicació per part dels caps de llista, però van defugir la confrontació.

S’estructurava en tres blocs temàtics i a cada bolc primer es disposava de dos minuts d’exposició per cadascun i desprès s’obria un torn de debat obert. Els bloc acabaven amb preguntes dels oients i espectadors que feien arribar per correu electrònic o twiter.

El primer bloc parlava d’economia i benestar social, abordant temes com les polítiques socials adreçades a pal·liar els efectes de la crisi o propostes per activar l’activitat econòmica.
El segon bloc tractava d’urbanisme i equipaments, on no hi va faltar el tema de la urbanització de la zona del carrer del Comerç.

En l’apartat d’aquest bloc va sorgir una de les preguntes que més interès post electoral pot tenir. La dels possibles pactes.

Pere Regull va situar els pactes en l’àmbit de la responsabilitat de govern.

Francisco Romero destacava l’interès de fer viable la governabilitat.

En canvi Noel Viñas apostava pel canvi.

En el cas de Mònica Hill els límits els situava en el 155.

Ramon Arnabat opta per un tripartit d’esquerres.

Miquel Tarrada no descartava acord puntuals per afavorir l’activitat municipal.

I Eladio García apuntava que el límit dels pactes està en el constitucionalistme.

I el tercer bloc estava centrat en cultura i societat, i on es va parlar del suport a les entitats de Vilafranca.

En aquest es va evidenciar la tensió entre el PP i Ciutadans.

El debat va acabar amb el tradicional darrer minut mirant a càmera i demanant el vot per cada candidat.
El debat va suposar un desplegament especial dels equips de Ràdio Vilafranca i Penedès TV a l’Auditori. Maquillatge per els candidats, un decorat específic i també la ubicació de la unitat mòbil, amb disposició de 6 càmeres per captar tots els detalls. Es feia a porta tancada, però cada candidat i candidata podia anar acompanyat per diversos membres del seu equip.

A més amb la possibilitat de fer preguntes per part dels oients i espectadors va generar un gran moviment a les xarxes socials amb més de 500 tuits. Es va procurar que tots els caps de llista disposessin d’un temps d’intervenció similar i per el control del temps es va comptar amb la col·laboració de tres experts del món de l’atletisme, el Xavi Pujol, el Joan Luque i l’Eloi Martí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: