Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Endesa ha destinat més de mig milió d’euros en protegir els boscos de l’Alt Penedès

Amb solucions cada cop més innovadores que inclouen drons i helicòpters, la companyia Endesa ha dut a terme el Pla per a la campanya anual de neteja i protecció de boscos.

Enguany la presentació del Pla va tenir lloc a Olèrdola, on malgrat la pluja es van realitzar aquest divendres tales i esporgues selectives de les masses vegetals que creixen al voltant de les infraestructures elèctriques. Endesa ha assignat 518.000 euros a l’Alt Penedès d’un total de 22 milions d’euros que s’han destinat arreu de Catalunya.

Francesc López, director d’alta tensió de Catalunya Oest a Endesa destacava els dos eixos principals en els quals es vertebra la campanya: per una banda el manteniment de la massa forestal i les línies d’alta tensió i per l’altra, la prevenció d’incendis forestals.

Aquesta prevenció es duu a terme a partir d’escàners làser i termografies realitzades mitjançant helicòpters i càmeres LIDAR, les quals permeten construir imatges 3D del terreny a analitzar. Els drons que utilitza l’empresa comproven l’estat de les línies d’alta tensió i permeten una inspecció més acurada del terreny. Una de les novetats d’enguany és l’ús de satèl·lits en òrbita per tenir un control encara més acurat del creixement de la vegetació. Aquest mètode, però, encara es troba en fase d’estudi.

Tot el projecte es realitza seguint els criteris de col·laboració amb agents del territori com són bombers, agents forestals, Parcs Naturals de Catalunya i les administracions locals i autonòmiques, totes elles mostrant especial sensibilització pel que fa a les zones forestals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: