Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada de Sant Jordi s’ha viscut amb molta intensitat a Vilafranca

Tot i la pluja de primera hora del matí, quan es començaven a muntar les parades a la Rambla de Sant Francesc, el temps va aguantar i fins i tot hi va haver moments en què el sol va treure el cap.

L’afluència de gent va anar en augment a mesura que passaven les hores i moltes de les persones que s’acostaven a les parades de llibres es deixaven portar per la intuïció o per les recomanacions dels llibreters a l’hora de comprar. També cal tenir en compte que Sant Jordi ha vingut just després de les vacances de setmana santa i això ha repercutit en les decisions dels lectors i lectores.

Des de les parades destacaven que el dia havia acompanyat tot i el plugim de primera hora.

El nombre de visitants va augmentar sobretot cap al vespre i, a última hora, encara es podia veure la rambla ben plena.

Pel que fa als llibres més venuts, hi ha hagut molta varietat però destaca sobretot ‘El fill de l’italià’, de Rafel Nadal, seguit d’altres novel·les com ‘Digues un desig’, de Jordi Cabré, ‘El fibló’, del Sílvia Soler, o ‘La vigília’, de Marc Artigau, per posar alguns exemples. En l’àmbit de la no ficció han destacat especialment els llibres dels polítics independentistes empresonats.

Pel que fa a la venda de roses, la incertesa sobre el temps d’abans de la diada va provocar que hi haguessin algunes parades menys a la rambla. Però, finalment, com que el dia va acompanyar alguns dels paradistes es mostraven satisfets.

La jornada, doncs, es va viure amb intensitat a Vilafranca, amb molta gent omplint, no només la rambla de Sant Francesc, sinó tot el centre de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: