Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’1 de maig es fa una caminada popular a Subirats, coincidint amb l’aplec del Pa i l’Empenta

L’1 de maig es fa una caminada popular a Subirats, coincidint amb l’aplec del Pa i l’Empenta

La caminada vol donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic del municipi, el seu paisatge i la festa de l’Aplec del Pa i l’Empenta.

L’Oficina de Turisme de Subirats organitza, el primer de maig, una caminada popular fins al Castell de Subirats. Començarà a l’Oficina de Turisme de Subirats, passarà pel Mirador, gaudint del paisatge i coneixent els elements patrimonials. La convocatòria és al punt de trobada a 2/4 de 9 del matí, on hi haurà un refrigeri i se sortirà de l’Oficina de turisme a les 9 del matí, per ser a les 12 al Castell de Subirats. L’activitat és gratuïta, i l’horari s’ha fet coincidir amb els horaris del tren de rodalies.

Aquesta ruta és una activitat per tal de donar a conèixer l’Aplec del Pa i l’Empenta, una festa i data assenyalada al municipi. I a més, s’aprofita per tal d’oferir al visitant una visió complerta del paisatge de vinya, que inclou a més els costers de la zona boscosa a redós del Castell de Subirats.

L’itinerari segueix el traçat de la Ruta Vitivinícola del Mirador. Una ruta que recull elements patrimonials de la història del municipi. Des de les restes prehistòriques del Jaciment dels Casots, passant per la Pedra Seca, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. El Mirador de la Bardera, és un dels punts d’interès, amb vistes privilegiades sobre la plana del Penedès. I finalment el mateix Castell de Subirats amb l’església romànica.

Els actes religiosos al Castell de Subirats començaran a partir de les 12 del migdia amb la celebració eucarística a la plaça del Santuari, i benedicció dels panets i del Terme Parroquial, i seguidament començarà la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat. A la tarda, després de la paella popular, hi haurà un espectacle d’animació infantil a l’era del castell i xocolatada per a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: