Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament presenta la campanya ‘Vilafranca, una ciutat també per a les mascotes’

‘Vilafranca, una ciutat també per a les mascotes’ és una campanya promocionada per l’Ajuntament a través del servei de Salut i Consum.

L’objectiu és fer difusió de la nova ordenança municipal reguladora de la protecció dels animals i de la seva tinença que va entrar en vigor el passat mes de maig. I busca millorar la convivència, protegir les mascotes, disminuir l’abandonament i tenir un control més eficient sobre els animals de companyia en col·laboració amb les persones propietàries. Està centrada bàsicament en els gossos.

L’Ajuntament ha editat un tríptic informatiu que recull consells per al benestar del gos, tant a casa com al carrer o a les zones d’esbarjo que han estat habilitades en els darrers anys. A banda d’aquest material informatiu, les persones propietàries rebran una carta a casa sobre la campanya. Amb aquesta carta podran recollir al Servei de Salut de l’Ajuntament o al propi consistori una ampolla que, omplerta d’aigua, servirà per diluir les miccions de l’animal al carrer.

Les ampolles són una aportació de l’empresa municipal Aigües de Vilafranca, que les ha patrocinat.
La cap del servei de Salut, Núria Sanromà, explica que diluir amb aigua els orins és una mesura eficaç per evitar les molèsties que originen a la ciutat.

Fins el dimarts 30 d’abril es podrà recollir l’ampolla de manera totalment gratuïta, presentant la carta que rebran a casa les persones que tenen un o més gossos inscrits al cens municipal, els matins al Servei de Salut i les tardes, de dilluns a dijous, a la recepció de l’Ajuntament.

A la vegada, s’aprofitarà la tramesa de la carta i del tríptic per fer una actualització del cens. Per això es demana a la ciutadania que, en cas que tinguin gossos i no rebin cap carta en el termini d’unes tres setmanes, o bé rebin una carta amb dades incorrectes, s’adrecin a l’Ajuntament per donar d’alta correctament els seus animals. Ho poden fer de forma presencial a l’OAC o bé a través de la plataforma de tràmits del web municipal. Igualment, les persones que hagin censat un animal en el darrer mes, si no reben la carta, poden adreçar-se al Servei de Salut i un cop es comprovi que estan inscrits correctament, també se’ls lliurarà l’ampolla.

Actualment hi ha 2.148 gossos censats a Vilafranca. La sanció per no diluir els orins serà de 150€ i per no recollir els excrements és de 401€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: