Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol introduir la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la ciutat

ERC ha organitzat la tercera trobada republicana sota el nom “No hi ha República sense ciutats feministes”

Aquest dimarts al vespre tenia lloc la tercera trobada republicana que organitza Esquerra Republicana. La primera de totes va tractar temes com el medi ambient i l’energia, la segona tractava la cultura i aquesta darrera estava centrada en el feminisme, tot coincidint amb l’aproximació del Dia Internacional de les Dones. L’acte el presentava la candidata a les properes eleccions municipals, Mònica Hill i comptava amb la ponència de la periodista i número de 3 d’ERC, Gemma Urgell, l’estudiant de dret i número 8 d’ERC, Lisbeth Murga, l’enòloga Irene Alemany i l’atleta Olga Cabrera. Va obrir el torn de paraules Gemma Urgell exposant la feina que vol fer ERC en matèria de perspectiva de gènere, un treball que afecta a molts àmbits de la vila, entre ells l’urbanisme.

També va fer referència a l’espai públic i a poder comptar amb unes places i zones de joc on poder gaudir tots contemplant l’obertura dels patis de les escoles. En matèria de seguretat, explicava, que cal molta més il·luminació als carrers per donar més seguretat a la ciutadania en general i a les dones en concret. En cultura i educació també cal fer palesa la perspectiva de gènere. Proposen fer visibles totes les dones que han fet història amb més places i carrers amb els seus noms. L‘enòloga Irene Alemany, va denunciar una situació “indignant” que a Catalunya es viu de forma clara: l’escletxa salarial. I apuntava que hi ha molt de masclisme en el món vitivinícola i que, contràriament al que es creu, no està evolucionant cap a positiu.

L’atleta Olga Cabrera explicava la seva experiència quan fa un any es va presentar al Campionat d’Espanya de Marxa Atlètica.

Lisbeth Murga, candidata del Jovent Republicà va exposar part de la seva vivència personal, on destacava la incomprensió de companys seus quan explicava que a casa el seu pare cuina i neteja. Murga va situar la necessitat de combatre les masculinitats que marquen que “els homes no ploren” i els estereotips com ara “les nenes vesteixen de rosa”, com a elements de socialització que cal capgirar per guanyar un canvi en la societat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: