Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol destinar 1 milió d’euros anuals a la compra d’habitatge per un parc de lloguer públic

Els republicans vilafranquins continuen amb les seves trobades republicanes per anar presentant les línies bàsiques del seu programa electoral. En aquest cas centrat en habitatge.

L’objectiu bàsic d’ERC és construir una ciutat per viure-hi i per fer-ho la gent ha de tenir una llar. Així resumia la defensa del dret a l’habitatge la candidata a l’alcaldia Mònica Hill a la Trobada per la Vilafranca republicana sobre habitatge i urbanisme. Hill va defensar que cal un canvi d’estratègia per fer front a la necessitat habitacional i que cal teixir acords amb tots els agents per poder garantir el dret a l’habitatge.

Per ERC cal posar tots els elements que es tenen sobre la taula per garantir un accés digne per a tothom a un habitatge. Així volen impulsar un gran Acord de Ciutat que impliqui el Pla Local d’Habitatge, fins ara inexistent, i que sumi totes les accions possibles. En aquest sentit proposen delimitar i impulsar àrees de tanteig i retracte com a dret d’adquisició preferent per part de l’Ajuntament per a la compra de terrenys i habitatges per destinar-ho a habitatge social, com explica Albert Guasch

També volen impulsar les àrees de conservació i rehabilitació per promoure la regeneració urbanística i en aquest sentit incrementar el pressupost del ‘Vilafranca Inclusió’, el programa de rehabilitació d’habitatges que l’actual govern ha anat deixant de banda.

Una nova mesura que permet la recent modificació de les lleis d’urbanisme i d’habitatge, es poder establir sobre la ciutat construïda una reserva d’habitatge públic sobre les grans promocions d’edificis plurifamiliars. Per això, es modificarà en aquest sentit, el POUM.

Els republicans van exposar també que destinarien aproximadament un milió d’euros anuals a la compra d’habitatges, terrenys o edificis per tal d’incrementar i consolidar un parc d’habitatge social que serveixi per capgirar l’actual política deficitària del govern vilafranquí. Concretament ERC vol destinar al voltant d’un 3% del total consignat en els capítols 1 i 2 de despeses del pressupost municipal per a dotar el patrimoni públic de sòl i habitatge. Pel que fa a l’exercici de 2019, representa calcular-ho sobre una base de 30 milions d’euros, del total de 46 milions del pressupost, per la qual cosa la dotació econòmica s’aproxima a un milió d’euros.

ERC considera que calen mesures valentes i determinades amb un govern que vulgui liderar accions concretes enfocades a posar més habitatges de lloguer i socials al mercat.

Lisbeth Murga, Quim Barberà, i Josep Oller van participar a la trobada ones va explicar que un dels eixos en què ERC vol incidir és en la participació ciutadana per a aconseguir grans consensos i Acords de Ciutat que permetin adoptar decisions estratègiques de ciutat que permetin a Vilafranca liderar la potent xarxa de ciutats mitjanes del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: