Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots volen potenciar el seu local social i afrontar castells de 8 el més aviat possible

Dilluns a la tarda els Xicots de Vilafranca van fer roda de premsa per presentar com afronten la temporada 2019 que tot just és a punt de començar.

El president de la colla, Xavi Llenas, acompanyat del cap de colla, Gabi Molero i Gerard Ametller com a un dels responsables de les pinyes han fet una pinzellada de com es presenta aquest any.

Llenas ha destacat que han engegat un projecte per 2 anys i amb l’objectiu de revitalitzar la colla i seguir creixent a nivell social. Així, han apostat per potenciar les àrees socials de la colla, amb especial atenció a dues que han creat aquesta temporada. Una busca potenciar el local social, Cal Noi-Noi tot aprofitant que s’acosta el vintè aniversari de la seva inauguració.

L’altra novetat és una àrea centrada en millorar i potenciar l’acollida de nous castellers. Llenas apuntava també que han creat un consell assessor, amb els ex-cap de colla i ex-presidents, que servirà de suport a l’hora d’enfocar la feina de la junta i encarar els nous reptes.

A nivell social, el president dels Xicots comentava que volen treballar per potenciar els valors de la colla, el seu tret diferencial i posar en valor el fet de ser dels Xicots.

Llenas parlava d’activitats properes com una sortida de cap de setmana el proper mes d’abril a Andorra, on s’actuarà al costat de la colla local; al maig es tornarà a fer la pluja d’enxanetes i al juny se celebrarà la novena edició de la cursa d’orientació Lluís Barrera.

Pel que fa a l’activitat castellera, Gabi Molero va fer un recordatori de les quatre cites tradicionals que marquen la seva temporada, La Granada, Màrtirs, Festa Major de Vilafranca i la diada del Roser. La principal novetat respecte les darreres temporades és que s’han reduït el nombre d’actuacions, de les 39 del 2018 a les 29 previstes per enguany.

Molero destacava la bona feina feta en aquestes primeres setmanes de la temporada, i considera que sobre tot en la renovació dels poms de dalt s’ha avançat molt i espera poder veure el més aviat possible els primers castells de 8.

Des dels Xicots no amaguen tampoc que un dels principals objectius és poder recuperar els castells de 9; i per fer-ho cal també créixer en nombre de camises als assaigs i sortides.

D’altra banda, els Xicots estan treballant en l’elaboració d’un documental que volen estrenar a finals d’agost o primers de setembre. Un treball que va néixer al voltant de la celebració del 35è aniversari de la colla, fa un parell d’any, però que ha anat evolucionant i que amb el títol de ‘Xicots S.A’ estan fent Ramon Tort i Raimon Benach. És una visó introspectiva de la colla, però no vol ser un documental sobre castells, sinó sobre les persones que fan castells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: