Dijous, 23 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els Xicots volen potenciar el seu local social i afrontar castells de 8 el més aviat possible

Dilluns a la tarda els Xicots de Vilafranca van fer roda de premsa per presentar com afronten la temporada 2019 que tot just és a punt de començar.

El president de la colla, Xavi Llenas, acompanyat del cap de colla, Gabi Molero i Gerard Ametller com a un dels responsables de les pinyes han fet una pinzellada de com es presenta aquest any.

Llenas ha destacat que han engegat un projecte per 2 anys i amb l’objectiu de revitalitzar la colla i seguir creixent a nivell social. Així, han apostat per potenciar les àrees socials de la colla, amb especial atenció a dues que han creat aquesta temporada. Una busca potenciar el local social, Cal Noi-Noi tot aprofitant que s’acosta el vintè aniversari de la seva inauguració.

L’altra novetat és una àrea centrada en millorar i potenciar l’acollida de nous castellers. Llenas apuntava també que han creat un consell assessor, amb els ex-cap de colla i ex-presidents, que servirà de suport a l’hora d’enfocar la feina de la junta i encarar els nous reptes.

A nivell social, el president dels Xicots comentava que volen treballar per potenciar els valors de la colla, el seu tret diferencial i posar en valor el fet de ser dels Xicots.

Llenas parlava d’activitats properes com una sortida de cap de setmana el proper mes d’abril a Andorra, on s’actuarà al costat de la colla local; al maig es tornarà a fer la pluja d’enxanetes i al juny se celebrarà la novena edició de la cursa d’orientació Lluís Barrera.

Pel que fa a l’activitat castellera, Gabi Molero va fer un recordatori de les quatre cites tradicionals que marquen la seva temporada, La Granada, Màrtirs, Festa Major de Vilafranca i la diada del Roser. La principal novetat respecte les darreres temporades és que s’han reduït el nombre d’actuacions, de les 39 del 2018 a les 29 previstes per enguany.

Molero destacava la bona feina feta en aquestes primeres setmanes de la temporada, i considera que sobre tot en la renovació dels poms de dalt s’ha avançat molt i espera poder veure el més aviat possible els primers castells de 8.

Des dels Xicots no amaguen tampoc que un dels principals objectius és poder recuperar els castells de 9; i per fer-ho cal també créixer en nombre de camises als assaigs i sortides.

D’altra banda, els Xicots estan treballant en l’elaboració d’un documental que volen estrenar a finals d’agost o primers de setembre. Un treball que va néixer al voltant de la celebració del 35è aniversari de la colla, fa un parell d’any, però que ha anat evolucionant i que amb el títol de ‘Xicots S.A’ estan fent Ramon Tort i Raimon Benach. És una visó introspectiva de la colla, però no vol ser un documental sobre castells, sinó sobre les persones que fan castells.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: