Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots organitzen un col·loqui amb gent gran com a activitat prèvia al dia del Firal

L’objectiu de totes les activitats que giren entorn del Firal és recuperar la memòria històrica de la que es coneixia com la plaça dels porcs.

El passat dissabte el local social dels Xicots, Cal Noi Noi, acollia un col·loqui tot pensant ja en el dia del Firal que se celebrarà a la plaça Milà i Fontanals el proper 27 de juliol. L’objectiu de totes les activitats que giren entorn del Firal és recuperar la memòria històrica de la que es coneixia com la plaça dels porcs. Enguany les representacions del dia del firal es basaran en l’etapa que va de l’any 30 fins el 45. Una època coneguda com els anys de la gana o de l’estraperlo. Per a parlar dels records d’aquest període es va organitzar aquesta jornada de treball amb gent gran del municipi.

Antoni Alarcón, membre dels Xicots, recordava com ha canviat la plaça Milà i Fontanals amb el pas del temps. Ara fa uns 50 anys de la darrera remodelació. Antigament hi havia un abeurador i era punt de trobada dels carros de la gent que anaven al mercat de dissabte. A més, es coneix com a plaça dels porcs perquè era aquí on es feia el firal amb venda i intercanvi d’animals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: