Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP de Vilafranca vol que l’estat i la Generalitat s’incorporin com a patrons de Vinseum

Ho plantegen a partir d’una moció que volen que es debati al ple de l’Ajuntament de Vilafranca, amb la intenció que aquestes administracions s’impliquin en el suport econòmic del dia a dia de Vinseum.

El grup municipal del PP ha explicat que presenten una moció a l’Ajuntament de Vilafranca en referència al Vinseum, el seu finançament i funcionament del dia a dia.

El regidor Josep Ramon recordava que en aquests moments s’estan fent els treballs de reforma i ampliació del museu, amb la voluntat de convertir-lo en un referent entre els equipaments relacionats amb la cultura del vi a nivell nacional i europeu. En aquest sentit, el regidor popular explicava que en els darrers anys s’hi han fet moltes inversions que han comportat aportacions de més de 2 milions € per part de l’Ajuntament, més de 3 de l’estat espanyol, i més de 700.000 € de la Generalitat. En aquests moments s’està pendent de rebre aportacions per valor d’un milió euros tant de la Diputació com de la Generalitat; i de la resposta a la sol·licitud d’una subvenció de 3 o 4 milions d’euros de l’estat.

Per contra els ingressos actualment al Vinseum són de poc més d’1.100.000 €, dels quals l’Ajuntament n’aporta més de 550.000 mentre que les aportacions de la resta d’administracions és molt reduïda.

Davant d’aquesta situació, des del PP demanen que l’Ajuntament faci les accions necessàries per mirar d’incorporar altres administracions com a patrons a Vinseum per tal que col·laborin en el suport econòmic del dia a dia del museu.

Josep Ramon considera que aquesta aportació econòmica és un punt a tenir en compte, però apuntava també que comptar amb la participació en el patronat de Vinseum d’aquestes administracions ha de ser una ajuda en la promoció i projecció a tots els nivell del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

El PP tenia la intenció que la moció es debatés en el ple del proper dimarts 26 de març; però de moment no consta en l’ordre del dia que s’ha fet públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: