Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mandrós Rei Carnestoltes es va despertar dissabte acompanyat d’una nova cançó

Enguany el servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca va encomanar a l’Escola Municipal de Música la creació d’una cançó perquè els més petits despertin el Rei Carnestoltes.

Va ser a proposta de la comissió de carnaval, que volia trobar un element per vincular encara més el públic infantil a la festa i a la figura del Rei Carnestoltes.

L’autor de la cançó és el músic i professor de l’escola de música, Carles Sanz, que està satisfet d’haver pogut col.laborar amb el carnaval amb aquesta aportació i espera que amb el pas dels anys es vagi fent una música popular.

Una altra de les altres novetats del Carnaval infantil ha estat el fet que tant la sortida com l’arribada s’ha fet a la plaça de la Vila, enlloc de l’habitual arribada a la plaça Jaume I.

Com és tradició a Vilafranca a les cinc de la tarda del dissabte la plaça de la Vila era el lloc de concentració de tota mena de personatges.
Bruixes, fades o princeses, spidermans, badmans o pirates. Són molts els nens i nenes i els seus familiars que es decideixen a sortir disfressats per participar de la rua infantil de carnaval. A més, des de fa 16 anys, amb l’arribada del rei Carnestoltes, hi ha el costum de despertar-lo de la seva migdiada, amb molta gresca i soroll.
Enguany amb la novetat també de la cançó.

També des de fa alguns anys la rua va acompanyada d’una xaranga integrada per alumnes de l’escola Municipal de Música de Vilafranca.
També com mana la tradició vilafranquina l’acte no va començar puntual. El cap de protocol i la cort del rei Carnestoltes van arribar a la plaça per engrescar tothom i amb un sonòmetre penjat del balcó de l’ajuntament es va mesurar el soroll per despertar al rei, que finalment va sortir al balcó i un cop ben despert va baixar a la plaça per iniciar la cercavila pels carrers del centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: