Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP proposa per la Creu de Sant Jordi a Josep Mata i a la coral de Sant Cugat Sesgarrigues

Aquest dijous s’ha celebrat ple ordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Un ple on han destacat especialment les dues mocions que es portaven a aprovació i que es van aprovar amb la unanimitat de tots els consellers comarcals. Es tractava de donar suport a dues propostes, provinents dels ajuntaments de Subirats i de Sant Cugat Sesgarrigues, per la concessió de la Creu de Sant Jordi.
La primera demana la Creu de Sant Jordi per al president del Centre d’Estudis de Subirats, Josep Mata Massana. Va presentar la moció el conseller de Cultura, Raimon Gusi, destacant que Mata ha estat l’impulsor del Centre d’Estudis de Subirats i de diverses iniciatives de recuperació de la memòria històrica, amb la descoberta de la zona on es van muntar les trinxeres de l’última batalla abans de l’arribada de les tropes franquistes a Barcelona.

L’altra moció donava suport a la concessió de la Creu de Sant Jordi a la Societat coral el Raïm de Sant Cugat Sesgarrigues, amb motiu dels 100 anys de la seva creació. En el transcurs de l’acte hi havia entre el públic l’alcaldessa de Sant Cugat i representants de la coral.
Va defensar la moció el conseller cugatenc, Raül Casado, destacant que per el seu municipi és un privilegi comptar amb una entitat coral centenària.

Acabat el Ple, el membre de la junta de la coral, Josep Anton Oller, es mostrava satisfet per l’acord del ple i esperançat amb la possibilitat que la Generalitat els concedeixi la creu.

La Coral el Raïm celebrarà el centenari amb un concert especial que tindrà lloc a Sant Cugat el dia 11 de maig, amb una cantata escrita per Joan Solé Bordes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: