Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cuscó presenta ‘D’art, política i cinema’, el recull de textos de Llorens i Jordana

Joan Cuscó ha presentat el seu nou llibre sobre Rodolf Llorens i Jordana, ‘D’art, política i cinema’, al Consell Comarcal.

Aquest dijous al vespre tenia lloc a la sala d’actes del Consell Comarcal la presentació del recull de textos de Rodolf Llorens i Jordana ‘D’art, política i cinema’. Els textos han estat compilats per Joan Cuscó i Clarasó, que ha resultat guanyador del Premi a l’Edició de Recerca Històrica 2017 del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Un premi que ha permès reprendre l’edició del llibre, que havia quedat aturada arran de la crisi.

La presentació anava a càrrec del propi Joan Cuscó, que estava acompanyat per Josep Montserrat, degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona; Anna Ruiz, membre de la Secció Literària de l’Agrícol, i Raimon Gusi, conseller comarcal de Cultura.

Rodolf Llorens és un escriptor i filòsof destacat de la cultura catalana del segle XX. Va tocar moltes tecles, entre les quals, el cinema: una de les seves passions des de ben jove.

Rodolf Llorens i Jordana va escriure a la Gaseta de Vilafranca i a la revista Hèlix i també va dirigir Abril i La Terra; va ser membre del Patronat de l’Hospital de Vilafranca, i secretari general de la Unió de Rabassaires i de la Comissaria de Banca, Borsa i Estalvi de la Generalitat de Catalunya.

A banda del seu ferm compromís polític i periodístic, va concebre que la filosofia no és una manera de tenir feina ni una bona metodologia per a pensar i escriure bé, sinó quelcom vital per a la democràcia i per a la llibertat.

El llibre ‘D’art, política i cinema’ ha estat publicat per l’editorial Afers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: