Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Codorniu anuncia un altre ERO

Codorniu anuncia un nou Expedient de Regulació d’Ocupació que afectarà 79 treballadors, un quart de la plantilla actual.

Aquest dilluns al migdia els representants de l’empresa de cava Codorníu van reunir als delegats sindicals per anunciar un expedient de regulació d’ocupació per a 79 empleats dels tres centres de treball que té Codorniu SA a Sant Sadurní, a Esplugues i a Raimat-Lleida. En concret la distribució prevista és de 43 acomiadaments a Sant Sadurní, 26 a Esplugues i 10 a Raimat.
El president del comitè d’empresa, Antonio Cruces, explica que al maig del 2017 ja es va fer un altre ERO, que va afectar 71 treballadors, amb la promesa que hi havia un pla estratègic per reflotar l’empresa. Cruces atribueix a la mala gestió de l’anterior equip directiu el nou ERO que es planteja ara.
L’empresa preveu una reestructuració de la plantilla “responsable”, mitjançant prejubilacions i un pla d’acompanyament per als empleats afectats.
Els representants sindicals es posaran a treballar per confirmar o no que les dades que presenta l’empresa fan necessari l’ERO i perquè es pugui resoldre de forma ràpida i socialment responsable.
A més, Antonio Cruces, ha explicat que la direcció vol traslladar els treballadors de les oficines centrals d’Esplugues a Sant Sadurní.
El fons nord-americà Carlyle va adquirir el 55% de les accions de Codorníu l’octubre de l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: