Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carme Canela i Joan Monné han presentat el seu darrer disc «Ballads» a l’auditori del Vinseum

Es tracta d’una concert emmarcat dins el cicle organitzat pel Jazz Club Vilafranca, que es va fer dissabte al vespre a l’auditori del Vinseum.

Carme Canela i Joan Monné comparteixen escenaris des de fa molts anys però no ha estat fins ara que s’han decidit a enregistrar un disc a duet. “Ballads” recull un grapat de standards del songbook americà: George Gershwin i Cole Porter però també Thelonius Monk o Duke Ellington. Composicions que commouen per la seva bellesa i per la profunditat de les seves lletres; totes servides a la seva manera, sense massa arranjament, gairebé en cru, només amb veu i piano damunt de l’escenari. Canela i Monné remarquen que es tracta d’una proposta senzilla i intimista. També apunten que tot i que tots els temes del disc són balades, han procurat que hi hagi varietat temàtica i d’arranjament.

La cantant Carme Canela i el pianista Joan Monné no només són dels dels grans noms propis de la història del jazz català, sinó que han compartit projectes en comú i les seves carreres al món del jazz han anat evolucionant en paral·lel. Canela va participar com a artista convidada en el primer disc de Joan Monné Trio, “Son Song” l’any 1995 i, posteriorment van formar junts un quartet amb el que van gravar “Introducing Carme Canela & Trio” l’any 1996, “Iris” el 2002 i “Granito de sal” l’any 2014.

La proposta de cara al mes d’abril serà El contrabaixista Pau Lligadas que presentarà a l’auditori del Vinseum un trio de luxe amb Vicenç Solsona a la guitarra espanyola i Ramon Àngel Rey a la bateria. El projecte, que porta el nom de Madera Viva, és una recopilació d’alguns dels temes favorits del Pau filtrats amb les seves influències tant del jazz com del folklore.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: