Dijous, 23 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Un celler del segle XIX trobat a Cal Pa i Figues s’incorporarà al circuit del futur Vinseum

La intervenció arqueològica a Cal Pa i Figues conclou amb la localització d’un celler del segle XIX que s’integrarà al discurs del futur museu.

La intervenció arqueològica després de l’enderroc de Cal Pa i Figues ha acabat recentment. A més de completar l’excavació de la necròpolis, els arqueòlegs hi han localitzat un forn ceràmic d’entre els segles XV i XVI que relacionen amb la presència dels escudellers, l’ofici que dona nom al carrer que va de la plaça Jaume I a la plaça de la Constitució. Però una de les troballes més destacades és la d’un celler, en principi del segle XIX, que ha estat excavat a la zona més pròxima a la plaça.
El director de la intervenció arqueològica, Jordi Amorós, explica que és un tipus d’estructura habitual, però destaca que aquest celler s’integrarà dins el circuit del futur museu.

Amorós descrivia les característiques del celler, amb una planta rectangular i escales d’accés i amb més de dos metres de profunditat.

L’arqueòleg també explicava que l’excavació de la necròpolis ha acabat amb la inhumació 113 individus. A la fossa comuna que els investigadors relacionen amb l’època de les pestes negres, a finals del segle XIV, s’hi han localitzat 27 cossos. Es tracta de la fossa comuna d’aquestes característiques més gran que s’ha trobat fins al moment a Catalunya.

Totes aquestes troballes les han pogut conèixer in situ les persones que han participat a la darrera visita a les excavacions organitzada per Tríade Serveis Culturals i el propi Vinseum. Les visites han tingut lloc des del mes de desembre i sempre han comptat amb una alta participació.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: