Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un celler del segle XIX trobat a Cal Pa i Figues s’incorporarà al circuit del futur Vinseum

La intervenció arqueològica a Cal Pa i Figues conclou amb la localització d’un celler del segle XIX que s’integrarà al discurs del futur museu.

La intervenció arqueològica després de l’enderroc de Cal Pa i Figues ha acabat recentment. A més de completar l’excavació de la necròpolis, els arqueòlegs hi han localitzat un forn ceràmic d’entre els segles XV i XVI que relacionen amb la presència dels escudellers, l’ofici que dona nom al carrer que va de la plaça Jaume I a la plaça de la Constitució. Però una de les troballes més destacades és la d’un celler, en principi del segle XIX, que ha estat excavat a la zona més pròxima a la plaça.
El director de la intervenció arqueològica, Jordi Amorós, explica que és un tipus d’estructura habitual, però destaca que aquest celler s’integrarà dins el circuit del futur museu.

Amorós descrivia les característiques del celler, amb una planta rectangular i escales d’accés i amb més de dos metres de profunditat.

L’arqueòleg també explicava que l’excavació de la necròpolis ha acabat amb la inhumació 113 individus. A la fossa comuna que els investigadors relacionen amb l’època de les pestes negres, a finals del segle XIV, s’hi han localitzat 27 cossos. Es tracta de la fossa comuna d’aquestes característiques més gran que s’ha trobat fins al moment a Catalunya.

Totes aquestes troballes les han pogut conèixer in situ les persones que han participat a la darrera visita a les excavacions organitzada per Tríade Serveis Culturals i el propi Vinseum. Les visites han tingut lloc des del mes de desembre i sempre han comptat amb una alta participació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: