Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès amb Palestina denuncia la ocupació d’Hebron amb una performance a la Parellada

El nou col·lectiu penedesenc que dóna suport a la causa palestina, es va sumar d’aquesta manera a la campanya Open Shuhada Street amb una acció dissabte al migdia al carrer de la Parellada de Vilafranca.

La campanya vol posar de manifest que l’accés al carrer Shuhada de la ciutat d’Hebron va ser denegat als palestins des de 1994. Es tracta d’un carrer comercial i de vida principal tallat als palestins i se’n demana la reobertura. En aquesta població de Cisjordània, mentre els israelians hi passegen tranquilament, les famílies palestines es veuen obligades a creuar check-points de l’excèrcit israelià. A més, segons informen els activistes penedesencs, cada dia pateixen atacs dels colons i soldats sionistes. Per aquest motiu, al llarg del matí, es van disfressar de soldats, de palestins i de premsa i van ocupar un tram del carrer de la Parellada per visibilitzar aquesta situació que consideren injusta.

A banda de la performance, també van aprofitar per repartir octavetes informatives.

Penedès amb Palestina sorgeix d’activistes del territori que van participar del projecte a Palestina de La Recol·lectiva. Té com a objectius la conscienciació, sensibilització i difusió de l’actual situació del poble palestí, fomentar la solidaritat entre pobles i difondre i fer efectives les campanyes del BDS, és a dir, Boicot Desinversions i Sancions contra Israel.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: