Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Mar Esteve explora les possibilitats del treball per projectes a ‘Aventures d’aprenentatge’

La pedagoga medionenca Mar Esteve explora les possibilitats del treball per projectes al llibre ‘Aventures d’aprenentatge’.

La medionenca Mar Esteve és pedagoga, professora a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, i directora de l’escola Epiqueia de Mediona.
A ‘Aventures d’aprenentatge. Construir escola a través del treball per projectes’, Esteve ha volgut recollir l’experiència de tots aquests anys a l’escola Epiqueia i relligar-la amb el vessant teòric a través d’un fil conductor: el treball per projectes entès d’una manera àmplia.

Però el llibre aporta una reflexió que va més enllà d’aquesta temàtica amb reflexions sobre el mestre o sobre la innovació educativa, per exemple

Esteve fa servir el concepte «aventures» perquè tenen un seguit d’elements comuns amb l’aprenentatge per projectes: una aventura té uns protagonistes actius, un motor que els fa avançar, hi ha espai per a l’imprevist, tot el que passa està lligat i acaba sent transformador perquè els protagonistes no estan igual al principi que al final de l’aventura.

Les aventures que l’autora relata són, en definitiva, «una pràctica transformadora que converteix els infants en protagonistes actius del seu aprenentatge».

‘Aventures d’aprenentatge’ ha estat publicat per Eumo Editorial dins la col·lecció Didàctiques i complements. Mar Esteve presenta el llibre aquest divendres a les set del vespre al Teatre Casal Medionenc.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
00:30
01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: