Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mar Esteve explora les possibilitats del treball per projectes a ‘Aventures d’aprenentatge’

La pedagoga medionenca Mar Esteve explora les possibilitats del treball per projectes al llibre ‘Aventures d’aprenentatge’.

La medionenca Mar Esteve és pedagoga, professora a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, i directora de l’escola Epiqueia de Mediona.
A ‘Aventures d’aprenentatge. Construir escola a través del treball per projectes’, Esteve ha volgut recollir l’experiència de tots aquests anys a l’escola Epiqueia i relligar-la amb el vessant teòric a través d’un fil conductor: el treball per projectes entès d’una manera àmplia.

Però el llibre aporta una reflexió que va més enllà d’aquesta temàtica amb reflexions sobre el mestre o sobre la innovació educativa, per exemple

Esteve fa servir el concepte «aventures» perquè tenen un seguit d’elements comuns amb l’aprenentatge per projectes: una aventura té uns protagonistes actius, un motor que els fa avançar, hi ha espai per a l’imprevist, tot el que passa està lligat i acaba sent transformador perquè els protagonistes no estan igual al principi que al final de l’aventura.

Les aventures que l’autora relata són, en definitiva, «una pràctica transformadora que converteix els infants en protagonistes actius del seu aprenentatge».

‘Aventures d’aprenentatge’ ha estat publicat per Eumo Editorial dins la col·lecció Didàctiques i complements. Mar Esteve presenta el llibre aquest divendres a les set del vespre al Teatre Casal Medionenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: