Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aprovació de la modificació del POUM en l’àmbit del carrer del Comerç centra el debat del Ple

Com era de preveure el punt amb major debat del Ple ordinari d’aquest mes de febrer a l’Ajuntament de Vilafranca ha estat el de l’aprovació del projecte.

El saló de sessions estava ple de gent, amb presència també de membres de la Plataforma Obrim el Molí, que van seguir el debat mostrant pancartes.
També, com era previsible, no hi va haver sorpreses en relació als suports i les postures contràries.
El regidor d’urbanisme, Josep M Martí, va explicar que la tramitació ha seguit totes les passes legals. Que es va oferir dos mesos d’exposició pública, en els quals s’han presentat 27 al.legacions, de les quals 19 s’han estimat total o parcialment. En aquest sentit va dir que han estat especialment sensibles amb els veïns de dins de l’àmbit.

Martí també recordava que es van fer diverses sessions informatives amb el veïnat, amb els regidors i amb l’Associació de Veïns, i també una reunió amb els veïns de la Plataforma. El regidor recordava que fa 15 anys que el barri es troba amb suspensió de llicències, és a dir que a diferència de la resta de Vilafranca, cap veí de la zona pot fer obres, si no és de forma provisional. Això ha comportat una degradació amb l’augment de locals en desús. Va cloure assegurant que és un projecte equilibrat.
2019-02-20-s
PLE 2

El regidor del PP, Josep Ramon, va anunciar el seu vot favorable, tot i no coincidir amb tots els aspectes del projecte, sobretot perquè considera que cal desencallar aquesta situació de greuge pels veïns de la zona. Una situació que considera haurien d’haver resolt abans dels del govern.

Per part VeC, Toni Peñafiel va recordar el conjunt de propostes plantejades pel seu grup en l’actual mandat per resoldre problemes al barri. També va ser dur en considerar que el que proposa el govern és un projecte per assegurar els drets dels grans propietaris i va assenyalar seriosos dubtes a nivell legal.

Per part d’ERC la portaveu, Mònica Hill, va criticar un projecte que en la seva opinió s’ha fet a corre-cuita i que es vol aprovar de forma exprés.
Va criticar sobretot la manca d’informació i de participació ciutadana.

I en nom de la CUP, Marcel Martínez, criticava un projecte «més pensat en satisfer a les elits econòmiques de la comarca que als veïns». També la manca de participació ciutadana i el fet que s’incrementi l’edificabilitat per sobre del que marcava el POUM el 2003.

Per tot plegat va fer públic el compromís de la CUP que en cas d’arribar al govern el proper mes de maig faran marxa enrere al projecte.

En canvi el tinent d’alcalde, Francisco Romero, posava en valor la feina que s’ha fet a nivell tècnic i la necessitat d’aconseguir que tots els barris de Vilafranca tinguin els mateixos drets. També el fet que la planificació oferirà espais per a nous equipaments per al barri.

Per cloure l’alcalde, Pere Regull, va explicar que s’havia reunit també amb representants de la Plataforma, i va ressaltar la voluntat de diàleg amb l’associació de veïns, especialment per les preocupacions sobre la mobilitat.
L’alcalde recordava que el pla s’ha distribuït en quatre àmbits i que cada vegada que es vulguin planificar caldrà novament que els projectes passin per l’Ajuntament amb exposició pública.

També va destacar que es vol preservar la idiosincràsia del barri, que per això es mantenen 12 naus catalogades de la façana del carrer del Comerç.
Finalment la modificació es va aprovar de forma provisional amb els vots a favor de PDeCAT, PSC i PP i els vots en contra de la CUP, ERC i VeC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: