Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruda recorda que “no hi som totes”

Una cinquantena de persones s’ha concentrat a la Plaça de la Vila per denunciar els vuit feminicidis d’aquest mes de gener.

L’assemblea feminista La Ruda convocava aquest dilluns al vespre una concentració a la Plaça de la Vila de Vilafranca per recordar les vuit dones assassinades per homes aquest mes de gener a l’estat espanyol. Una cinquantena de persones es va afegir a la concentració, que va incloure la lectura d’un manifest en què l’assemblea feminista denunciava «un sistema patriarcal que oprimeix i assassina». El manifest acabava pronunciant els noms de les dones assassinades i recordant que «no hi som totes».
En nom de La Ruda, Clara Gallardo explicava que els feminicidis són la punta de l’iceberg d’un problema estructural: el sistema patriarcal.

Des de La Ruda també demanen una major participació a les concentracions que posen el focus en les violències masclistes perquè és un problema real en què tots i totes ens hem de sentir interpel·lats.

La Ruda ja està preparant els actes al voltant del proper 8 de març i convoca la ciutadania a una assemblea oberta que tindrà lloc aquest divendres a les vuit del vespre a la Plaça del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: