Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presenta 17 al·legacions al projecte del carrer del Comerç i continua demanant aturar-lo

El grup municipal d’ERC ha explicat els motius que els porten a presentar fins a 17 al·legacions al projecte de modificació del POUM al carrer del Comerç. Denuncien les preses del govern municipal.

La regidora Mònica Hill ha recordat que sempre han tingut molts interrogants sobre aquest projecte, i que ja hi van votar en contra en l’aprovació inicial que es va fer al plenari. La regidora refermava la seva opinió que tot plegat obeeix a preses electoralistes de l’equip de govern, i que no s’ajusta al que caldria en un projecte tant important per la vila.

Les al·legacions que han presentat són tant de caire jurídic, com tècniques i polítiques; i partint de la base que un projecte d’aquesta importància no es pot tirar endavant com ho ha fet el govern. Sense participació ciutadana ni de la resta de grups polítics.

Mònica Hill ha explicat que el Molí d’en Rovira és un barri amb moltes potencialitats, que no es contemplen en el projecte que vol aprovar el govern; que des del seu punt de vista només es preocupa per fer habitatges sense respectar i potenciar el patrimoni arquitectònic de la zona.

Els republicans consideren també una incongruència pretendre fer un estudi de mobilitat de la zona que es vol afectar; però no disposar d’un estudi de mobilitat de Vilafranca que avali les decisions que es prenen.

En definitiva consideren que no soluciona els problemes de mobilitat del barri, sinó que les agreuja.
Hill ha explicat que presenten també al·legacions al voltant de les compensacions excessives que consideren reben alguns propietaris de terrenys de la zona , amb privilegis i beneficis en quan a increments d’edificabilitat. En aquest sentit explicava, per exemple que l’increment de 908 habitatges al voltant del carrer del Comerç és excessiu i fa créixer el barri de manera descompensada i exagerada.

En aquest sentit critiquen també que Vilafranca no disposa d’un pla local d’habitatge que pugui ordenar aquest creixement.

Finalment han insistit des d’ERC que no cal un projecte per el carrer del Comerç, sinó un projecte global per a tot el barri. Un projecte integral i consensuat. Demanen per tant que s’aturi l’actual proposta del govern per poder fer un procés participatiu que ajudi a definir necessitats reals i planificar com desenvolupar una zona tant important per la vila de manera més global i que no hipotequi futurs projectes.

Des d’Esquerra consideren que les seves al·legacions, sumades a les que presenten altres formacions polítiques i entitats, associacions i empreses han de fer repensar la seva proposta a l’equip de govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: