Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP aprova la modificació del carrer del Comerç per garantir la seguretat jurídica dels veïns

Poques hores abans del Ple on es portava a aprovació la modificació del Pla d’Urbanisme per la zona del carrer del Comerç el PP va fer una roda de premsa per exposar els motius del seu vot favorable.

El regidor, Josep Ramon, anunciava un vot a favor bàsicament per garantir la seguretat jurídica dels veïns afectats per l’àmbit, que han més de 10 anys amb suspensió de llicències.
Ramon critica que l’actual govern de Vilafranca hagi estat 7 anys sense desenvolupar la planificació i que ho faci ara a les portes de les eleccions municipals. El regidor del PP també assenyala no estaven d’acord amb algunes de les qüestions previstes inicialment, abans de l’exposició pública, i que en alguns casos el govern ha modificat. Com per exemple que el projecte s’havia de resoldre amb un sistema de compensació, que dificultava el seu possible desenvolupament. Tot i que el final l’acord adoptat proposa el sistema de cooperació, que suposarà que l’ajuntament faci de banc i passi comptes posteriorment amb els propietaris.
Des del PP tampoc no estan d’acord que es conservin fins a 12 antigues naus. Consideren que només caldria conservar les catalogades. Això junt amb el fet que hi haurà un 30% d’habitatge de protecció oficial podria, segons els populars, fer que la reurbanització del barri tardi anys en fer-se realitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: