Dijous, 9 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern defensa el pla del c/ Comerç com a necessari per revitalitzar el Molí d’en Rovira

L’equip de govern de Vilafranca defensa la necessitat de donar solucions al barri del Molí d’en Rovira a través del pla del carrer Comerç.

L’equip de govern ha valorat aquest dilluns al matí en roda de premsa les al·legacions presentades a la modificació puntual del POUM que afecta la zona del c/ Comerç.

S’han presentat 27 escrits d’al·legació: 18 de propietaris de dins l’àmbit, dos de llogaters, tres de grups polítics municipals, un de l’Associació de Veïns del barri, dos de persones físiques no residents al barri i un de la plataforma Obrim el Molí d’en Rovira, en aquest cas en forma de 400 al·legacions signades personalment. També es concentren moltes al·legacions de veïns i veïnes de la zona entre la Plaça de Vilanova, el carrer Melió i el carrer Doctor Fleming, ja fora de l’àmbit d’actuació del pla però dins el barri: unes 150. En aquest cas, l’alcalde ha explicat que els ha convocat a una reunió de treball tancada per explicar-los el projecte.

L’equip de govern s’ha compromès a estudiar totes les al·legacions de dins el sector afectat i donar-hi resposta. Regull ha explicat que considera que moltes de les al·legacions tenen un rerefons polític i que venen donades perquè s’ha creat certa alarma al voltant d’aspectes com la previsió de 900 habitatges, la manca d’un pla de mobilitat, la falta de zones verdes o la idea de no respectar la façana de naus del carrer Comerç. En aquest sentit, Regull ha dit que el barri del Molí d’en Rovira necessita de fa anys un revulsiu per evitar la seva degradació i aconseguir una transformació global que li aporti vitalitat.

Regull ha insistit en què el projecte que presenta l’equip de govern és un començament i que contempla respectar les dotze naus catalogades del carrer Comerç, crear 18.000 metres quadrats de zones verdes i 3.000 metres quadrats d’equipaments, entre d’altres aspectes.

En relació al contingut de les al·legacions, el tinent d’alcalde Francisco Romero considera que reafirma la necessitat de l’actuació i la voluntat dels agents del sector de mantenir la seva presència al barri.

Des de l’equip de govern opinen que el pla del carrer Comerç és una oportunitat única per engegar una transformació del barri del Molí d’en Rovira llargament esperada.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: