Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Teresa Gancedo mostra una retrospectiva a la Sala dels Trinitaris fins a finals de febrer

L’exposició es va inaugurar amb la presència de la mateixa artista a finals de gener i es podrà visitar a la sala dels Trinitaris fins a finals del mes de febrer.

El passat divendres 25 de gener al vespre s’inaugurava a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca l’exposició «Universum màgica», una mostra cronològica de l’artista lleonesa Teresa Gancedo.
Amb el títol «Universum mágica» es presenta una selecció d’obres de Teresa Gancedo que recull les etapes més representatives de l’artista des dels anys 1970 fins a l’actualitat i que ens permet contemplar -amb un recorregut cronològic- la riquesa, la vitalitat, la memòria i la mística d’una obra carregada de vivències personals. La mateixa artista explicava que estava satisfeta d’aquesta exposició a la sala dels Trinitaris de Vilafranca, més íntima i propera que les que es poden veure als grans museus. Teresa Gancedo
La mostra a la Sala dels Trinitaris inclou pintures, dibuixos, objectes i una instal·lació realitzada per a aquesta ocasió. Un obra que ens evoca al secret màgic de la seva pintura, al caràcter emocional i silenciós dels seus dibuixos i al sentit lúdic de les seves caixes, contenidors i artefactes. Aquests últims són un exercici de capturar el temps, de deixar constància de l’essència de les coses en el transcórrer viscut. Una reutilització de l’objecte que ens aporta una nova mirada a l’existència objectual.
Un nou status de l’object trouvé que adquireix una dimensió més onírica i surreal, recorrent a un joc de formes i acoblaments en un joc creatiu, creant metàfores que ens rememorem a l`infància i al temps passat.
Teresa Gancedo és una artista coherent i honesta que ha creat una obra d’una desbordant imaginació. Tot allò sorprenent configura la seva
característica essencial: trobades inesperades, obscures transgressions i
sorpreses impossibles que ratlla tot allò estrany, irreal i fictici.
La inauguració es va fer el passat 25 de gener, amb la presència del seu comissari, Joan Gil, que en va fer una breu presentació i de la mateixa artista, Teresa Gancedo. L’exposició romandrà oberta al públic fins al diumenge 24 de febrer a la sala dels Trinitaris.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: