Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ramon Arnabat escollit per VeC per tornar a encapçalar la llista a les properes eleccions

Aquest dissabte al matí es va celebrar un acte per parlar de polítiques europees i, coincidint amb la trobada, prèviament es va celebrar una assemblea de VeC.

Una assemblea per tal d’escollir el candidat a encapçalar la llista a les properes eleccions municipals. Com ja havia avançat Ràdio Vilafranca, Ramon Arnabat tornava a optar-hi i va ser ratificat per l’assemblea d’aquest dissabte. Des de VeC es fa una valoració positiva de la tasca desenvolupada pel grup municipal, però Arnabat parla d’un regust agredolç per que el govern no ha fet efectives moltes de les seves propostes, aprovades per àmplia majoria.

Per la seva banda el regidor Toni Peñafiel apunta que s’ha fer una aposta per reforçar el lligam que va suposar l’any 2015 la candidatura de VeC.

Assenyala també la tasca feta pel grup municipal i avança que el seu objectiu és créixer per governar.

Ramon Arnabat apunta que el gran repte del 2019 serà canviar la majoria de govern a Vilafranca, per desenvolupar polítiques més socials i mediambientals.

D’altra banda la jornada que es va fer a l’Enològica de Vilafranca portava per títol «De l’Europa dels lobbies a l’Europa de la gent: economia social i treball digne», i era la segona del cicle Del municipi a Europa, organitzat per Catalunya en Comú.

L’eurodiputat, Ernest Urtasun, responia abans del debat a preguntes del mitjans sobre aspectes d’actualitat. Per exemple lamentava que el govern de la Generalitat es trobi lluny de les propostes dels Comuns per aprovar els pressupostos. I en relació al tema del procés, apuntava la necessitat de trobar marcs de diàleg entre la Generalitat i el Govern Espanyol.

L’acte de l’Enològica va comptar també amb la vilafranquina Marta Junqué, número 3 de la llista dels Comuns a les europees, i servia per compartir problemàtiques locals i abordar-les també des d’una dimensió europea, buscant connexions i xarxes entre els dos àmbits i aportant noves solucions. S’abordaven tres temes prioritaris per recuperar els drets socials, com són la política econòmica i financera, la defensa dels drets de les persones treballadores i la vinculació entre justícia fiscal i democràcia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: