Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola reclama a la Generalitat l’aportació no satisfeta per la gestió de les llars d’infats

Olèrdola reclama a la Generalitat l’aportació no satisfeta per la gestió de les llars d’infats

L’Ajuntament d’Olèrdola calcula que en els darrers sis cursos ha deixat de percebre de la Generalitat per aquest concepte 190.000 euros.

En un decret aprovat el passat 19 de desembre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha acordat presentar un requeriment previ al Departament d’Educació de la Generalitat per a reclamar els imports deixats de percebre relatius al cofinançament per al sosteniment de les llars d’infants. En la part expositiva del decret es recorda que els convenis entre la Generalitat i els ajuntaments es van trencar al curs 2012-13, quan la Generalitat va deixar
de complir l’acord de repartir el cost d’una plaça de llar d’infants de manera similar entre famílies, ajuntaments i Departament.
L’Ajuntament recorda que l’Acord Marc signat entre la Generalitat, la Federació de Municipis i l’Associació de Municipis establia una aportació de 1.800 € per alumne pel curs 2010-11. L’aportació no es va fer realitat el curs següent i va passar de 1.800 euros a 1.600 i, després, a 1.300 €. Finalment, el 2012 es va fixar la quantitat de 875 euros per plaça. Els convenis amb els ajuntaments es van trencar al curs 2012-13, quan la Generalitat va deixar de complir i van passar a ser els ajuntaments amb l’ajut de les famílies els qui han vingut suportant el sosteniment del servei durant els darrers sis cursos escolars.
En el requeriment es calcula que l’Ajuntament d’Olèrdola ha deixat de percebre un total de 190.200 €, d’acord amb les places efectivament ocupades, des del curs 2013/14 al 2017/18, en les escoles bressol Gotims de Moja i El Pàmpol de Sant Pere Molanta.
En cas que aquest requeriment al Departament d’Educació no sigui resolt, l’Ajuntament anuncia que es reserva el dret d’iniciar la reclamació per la via del contenciós administratiu.
L’Ajuntament també recorda que darrerament el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó als ajuntaments i obliga a la Generalitat a abonar als municipis les quantitats deixades de percebre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: