Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Cuscó publica un recull d’articles de Llorenç i Jordana centrats en l’art i el el cinema

Sense defugir del pensament polític, els articles tenen com a eix l’art, la cultura i el cinema, tot recordant que Llorenç i Jordana va ser dels primers crítics de cinema de l’estat.

Amb el títol «D’art, Política i Cinema» ja es por trobar a les llibreries aquest llibre on Joan Cuscó ha recollit articles encara inèdits de Rodolf Llorenç i Jordana centrats en el món de l’art, el cinema, però sovint també amb un rerefons de pensament polític sempre present.
En el decurs de la tertúlia matinal de Ràdio Vilafranca que s’emet també per Penedès Televisió, Joan Cuscó ha recordat que Rodolf Llorenç va ser un dels primers crítics de cinema de l’estat. El llibre parla també de llengua i art en general.
Un moment, el dels anys posteriors al final de la segona guerra mundial, delicat i fins a cert punt frustrant per a les persones a l’exili que veien com anaven passant els anys i la dictadura de Franco continuava instal·lada a l’estat. Per Rodolf Llorenç i altres pensadors era el moment de reflexionar i veure com es podia mantenir l’esperit de reconstrucció del país i la cultura.
En aquest sentit, Cuscó explica que la fotografia de la portada vol fer referència a un pensament polític recollit també en el llibre i en que Llorenç i Jordana posava els castells i els Xiquets de Valls en concret, com a exemple de la feina que s’ha de fer per tirar endavant el model de país.
El llibre ja es pot trobar a les llibreries i Joan Cuscó preveu que el proper mes de febrer es pugui fer la seva presentació a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: