Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca inicien el Musical Figarot amb jam sessions de música tradicional

A les portes de l’inici de la temporada castellera, els Castellers de Vilafranca han presentat dues activitats que son habituals dins del seu calendari social.

La primera de les propostes, que comença ja aquesta mateixa setmana, és el Musical Figarot que en aquesta ocasió es recupera després que no es pogués fer l’any passat i aposta per un nou format. Com explica el vice-president Joan de Deu Reyes, s’ha buscat avançar-ho en el calendari per tal de començar abans que la temporada forta d’assaigs. Sota la denominació de punt de trobada es faran unes Jam Sessions amb la música tradicional com a eix, cada quinze dies els dijous a partir d’aquest proper 24 de gener. Reyes apunta que és un espai de creativitat musical en el que a partir d’un corpus de repertori dels gèneres de la música tradicional s’obren espais per a la improvisació, on hi conviuen instruments propis de la tradició amb d’instruments més “convencionals”. Els protagonistes en aquesta primera trobada són de primer nivell.
Serà a les 10 de la nit al restaurant de Cal Figarot.
Els dijous que no hi hagi Jam Session, els Verds oferiran una sessió de tast de vins obrint el 31 de gener amb Parés Baltà i Xerigots. En aquest cas les sessions s’iniciaran a les 8 del vespre amb places limitades.
D’altra banda, es van anunciar altres qüestions a nivell social de la colla com ara l’assemblea d’inici de temporada que se celebrarà el proper 2 de febrer a les 5 de la tarda a Cal Figarot, com explicava el president Joan Badell.
El cap de colla, Tono Bach, va explicar també que ja s’està treballant de cara al Joverd d’aquest 2019, en que se celebrà la desena edició. Bach explicava que han parlat amb els instituts que hi han participat en aquests 10 anys i que esperen poder comptar amb prop de 2000 joves.
Un Joverd que com la darrera edició se celebrà al carrer tot just davant de Cal Figarot vist el bon resultat de la iniciativa que es va fer l’any passat obligats per les obres al local dels Verds.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: