Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El blockchain centra una sessió formativa a l’edifici de l’Enologica

Organitzada des de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, amb la col·laboració d’ACCIO i la Federació Empresarial del Gran Penedès volia oferir una aproximació a aquesta nova eina informàtica.

La sala de l’enològica acollia dimecres al matí una nova sessió oberta organitzada de manera conjunta entre Acció, la regidoria de Promoció Econòmica i la Federació Empresarial del Gran Penedès. En aquesta ocasió la voluntat era fer arribar a empresaris i persones interessades que és i com funciona el blockchain.
L’encarregat de conduir la sessió era Carles Gòmara, gerent de Plans Sectorials d’Acció, i expert en aquest tema. De manera senzilla, Gòmara explicava que el Blockchain criptomonedas nuevas és una base de dades que té com a principal característica que no es poden esborrar ni modificar les dades que s’hi han introduït. Això dona més seguretat i fa permanent la informació que s’hi introdueix davant els possibles accessos que vulguin alterar les dades.
És una xarxa de dades encadenades les unes amb les altres, i que d’aquesta manera pràcticament impossibilita que es puguin manipular de manera fraudulenta
De fet aquesta tecnologia va néixer lligada al bitcoin i les criptomonedes, però Gòmara remarcava que es poden utilitzar en altres àmbits. Comentava per exemple que pot ser una bona eina per garantir la traçabilitat dels aliments.
Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Joan Manel Montfort, recordava que ja fa temps que organitzen propostes formatives adreçades als empresaris i emprenedors en col·laboració amb d’ACCIO, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat; i en aquest cas es feia també amb la participació de la Federació Empresarial del Gran Penedès. Montfort remarcava que el principal objectiu és acostar a la comarca temes que són d’interès per l’empresariat, i en aquest cas amb la tecnologias com a eix central.
Unes 40 persones van participar de la sessió per conèixer millor aquesta nova eina i mirar d’entendre si pot ser útil per a les seves empreses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: