Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dos vilafranquins d’origen forani participen en una sessió d’ERC sobre nova ciutadania

Dos vilafranquins d’origen forani participen en una sessió d’ERC sobre nova ciutadania

Ahemd Benallal i Georgiana Ciupag, vilafranquins d’origen marroquí i romanès van participar en la jornada nacional sobre diversitat i nova ciutadania que va organitzar ERC dissabte passat.

Esquerra Republicana va organitzar dissabte la jornada “La República de la diversitat”, amb l’objectiu de debatre sobre drets i deures de la ciutadania per a construir un país per a tothom. Ahmed Benallal i Georgiana Ciupag, vilafranquins d’origen marroquí i romanès, van participar a la jornada i van defensar que la diversitat som tots i van reclamar que cal que les persones migrades tinguin la plena ciutadania, amb accés a l’empadronament, la residència, la nacionalitat i el vot.
Georgiana Ciupag va reivindicar el fet de ser catalana independentment del seu origen i que la República catalana s’ha de caracteritzar per la diversitat i la igualtat d’oportunitats. Ahmed Benallal per la seva banda va destacar la importància de la conveniència en la integració sociocultural a tots els nivells. A la jornada també hi va participar Lisbeth Murga, del Jovent Republicà que va defensar construir projectes municipals que generin igualtat d’oportunitats i un futur pel jovent, així com projectes de ciutat que tinguin clar ser murs de contenció contra el racisme i el feixisme.
Des d’ERC es defensa que les properes eleccions municipals aniran del dret a treballar, el dret a l’educació, a l’habitatge digne, a rebre serveis públics de tota mena i també del dret i el deure de contribuir, cosa que ja està fent la diversitat.
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, va cloure l’acte subratllant que si volem que es reconegui la diversitat que tenim calen més espais de trobada on interactuem persones de diferents orígens. Per acabar va remarcar que no hi haurà República sense diversitat i sense igualtat d’oportunitats. Són claus la salut, el treball, l’educació, l’habitatge i els serveis socials, i Catalunya no es pot entendre sense la interacció de tots els seus ciutadans i ciutadanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: