Dimarts, 29 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull demana a la Generalitat el desplegament de serveis per omplir de contingut el territori

El delegat del Govern de la Generalitat al Penedès reclama que es desenvolupin al territori les delegacions dels serveis per tal de donar servei als ciutadans.

El passat mes de juliol Pere Regull va ser nomenat delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, però de moment no s’ha completat el desplegament dels serveis territorials que han de d’omplir de contingut la delegació.
Regull explica que s’ha reclamat a la Generalitat que es completi el desplegament, per donar sentit a la delegació i oferir als ciutadans el servei que es mereixen. Del que es tracta és d’evitar que per fer qualsevol gestió relacionada amb els serveis de la Generalitat els veïns de l’àmbit Penedès s’hagin de desplaçar a Barcelona, Tarragona o la Catalunya Central com passa encara ara. En aquest sentit el delegat del Govern recorda el pre-acord al qual es va arribar des del territori i que s’ha tornat a fer explicit a la Generalitat per tal d’ubicar els serveis territorials de la Generalitat a les diferents capital de comarca responent a les necessitats i interessos del territori. Així es parla de serveis relacionats amb empresa a Igualada, de territori a Vilanova, de cultura al Vendrell i d’Agricultura a Vilafranca. Una distribució que Regull recorda sempre serà millor i més proper que la que tenim ara.
En relació a temes d’interès per el territori i que comporten una certa controvèrsia, parla del quart cinturó. Una proposta que està sobre la taula en aquest moment i a la qual caldrà donar una resposta.
Regull explica que, com a delegat territorial, entén que cal fer una via que doni sortida al transport de mercaderies de la zona de Masquefa i Sant Llorenç d’Hortons per exemple, tant cap el nord com cap el sud del país. Però cal fer-ho sense malmetre el territori i preservant la nostra idiosincràsia.
Una altra infraestructura al voltant de la qual cal buscar solucions és la C-15, que registra en el tram que enllaça Vilafranca amb l’autovia cap a Vilanova un index d’accidents mortals elevat. En aquest sentit, Regull ha recordat que ja hi ha un seguit d’actuacions previstes per part de la Generalitat de cara a millorar la senyalització i la seguretat en aquesta via i que s’han d’anar desenvolupant en els propers mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: