Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IEP presenta dissabte la web del Parlar Penedesenc en un acte emmarcat dins de l’any Fabra

L’Auditori de Vinseum acollirà dissabte a partir de les 7 de la tarda l’acte que sota el nom de “En record del Mestre Frabra” ha organitzat l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Aquesta activitat s’emmarca dins de les que s’estan fent arreu amb motiu del 150è aniversari del naixement de Fabra, i és una més de les que ha anat fent l’Institut. De fet, com recordava Joan Solé Bordes, l’acte de dissabte volia servir també per celebrar que fa pocs dies la Conselleria de Cultura de la Generalitat va atorgar una menció del Premi Pompeu Fabra a l’IEP juntament amb les altres entitats que formen part de cens d’entitats de foment de la llengua catalana. Amb aquesta excusa es volia doncs fer una activitat per parlar de la llengua i de Pompeu Fabra.
En el decurs d’aquest acte s’aprofitarà per presentar la web sobre el parlar penedesenc en que s’ha estat treballant aquests darrers mesos i que de fet recull la tasca que des de 2012 està duent a terme un equip de persones liderat per el filòleg Ramon Marrugat.
Ara es vol aprofitar les potencialitats de la xarxa per difondre i donar a conèixer la feina que s’ha fet, al mateix temps que poder ampliar i actualitzar els registres que ja es tenen.
Com explicava Josep Anton Calvet, que ha estat qui ha desenvolupat aquest web, es tracta no només de recollir les prop de 200 paraules que s’han indexat, sinó que al darrera hi ha una feina molt important per tal de contextualitzar-les i explicar-les.
A banda hi haurà també la representació d’un monòleg per explica la vida i l’obra de Fabra, a càrrec de Rosa Cadafalch; i serà presidit per la Directora General de Política Lingüística Esther Franquesa.
L’aforament és limitat i es demana fer inscripció prèvia al correu electrònic .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: