Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lectura Pública per commemorar la Declaració Universal dels Drets Humans

Una quarantena d’entitats de Vilafranca han participat en la Lectura Pública per commemorar la Declaració Universal dels Drets Humans.

Aquest dilluns, 10 de desembre, es commemorava el 70é Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per Nacions Unides el 10 de desembre de 1948

Per commemorar-ho, des d’Amnistia Internacional Penedès i el Servei de Solidaritat i Cooperació de Vilafranca, van organitzar la lectura d’aquest document fonamental.

El portaveu d’Amnistia Internacional  al Penedès, Joan Parra, explica que ara més que mai cal defensar els drets de la declaració i que ho volien compartir amb tota la ciutadania.

L’acte comptava també amb la intervenció de la regidora de Cooperació i Solidaritat, Montse Arroyo, que insistia en que totes les persones hem d’aportar el nostre granet per conscienciar la societat.

La lectura dels 30 articles de la declaració universal es va fer en col·laboració amb les entitats, associacions vilafranquines, i grups municipals de tot espectre. En concret van llegir un article representants de 38 organitzacions vilafranquines.

L’acte es va celebrar a l’auditori del Vinseum i el presentava la periodista vilafranquina, Anna  Vallhonesta.

Abans de la lectura, Pau Solis, d’Amnistia va recordar que també coincida amb el 40è aniversari d’Amnistia Internacional a Espanya.

La lectura del pròleg de la declaració va anar a càrrec del Síndic de Greuges de Vilafranca, Jaume Rafecas.

Al final, a més de la foto de família de totes les entitats participants també hi va haver música amb el grup de guitarres de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet, Set de Guitarres.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: