Dimarts, 7 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca aprova definitivament les ordenances fiscals aplicant l’IPC

Aquest dimarts s’ha celebrat el darrer Ple ordinari de l’any i, com és habitual, s’ha portat a aprovació les ordenances fiscals per l’any vinent.

Uns impostos i taxes municipals que ja es van aprovar inicialment a l’octubre i que desprès del període d’exposició pública i la revisió de les al·legacions s’han aprovat definitivament just abans d’acabar l’any per a que puguin ser d’aplicació a partir de l’1 de gener. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, va explicar que només s’havien presentat al.legacions per per del PP i de VeC, i que han estat desestimades.

El regidor del PP, Josep Ramon, va recordar la línia de les seves 6 propostes, d’una banda per donar facilitat a les famílies nombroses, però també per afavorir la implantació d’empreses perquè generin llocs de treball.

VeC va presentar 14 al.legacions. Ramon Arnabat explicava que moltes d’elles eren igual a les presentades en els darrers anys i que el govern no ha tingut voluntat d’estudiar. El seu objectiu era repartir d’una forma més justa els impostos.

Per d’ERC el regidor Pere Sàbat també es queixava de la manca de voluntat de recollir propostes per part del govern. Propostes que, en ser semblants a  les de l’any anterior, en aquesta ocasió van fer de veu en el Ple d’octubre, enlloc de presentar-les com a al.legacions.

I el portaveu de la CUP, Marcel Martínez, exposava les diferències de model que tenen amb l’actual govern. Un model que ells voldrien més just i equilibrat social i mediambientalment.

Per cloure el debat el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, recordava que molts dels impostos, i sobre tot els principals, estan molt marcats per la legislació estatal. Per això considera important sobretot que hi hagi un criteri coherent.

Finalment les ordenances fiscals del 2019 es van aprovar amb els vots a favor de PDeCAT i PSC, l’abstenció del PP i els vots en contra de CUP, ERC i VeC.

D’altra banda, un dels acords destacats del Ple municipal d’aquest dimarts va ser l’aprovació del Pla Local LGTBI, pel període 2018-2022.

Es tracta d’un instrument que permet sistematitzar com es vol intervenir per transformar la realitat del municipi.

Com destacava la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, és la primera vegada que s’aprova un pla com aquest, que s’ha elaborat amb molta participació i que és obert.

D’aquesta forma l’Ajuntament de Vilafranca té l’oportunitat de pensar més enllà de la immediatesa i comprometre’s a intervenir en les necessitats de les persones LGTBI.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: