Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP informa l’Oficina Antifrau d’irregularitats en l’expedient dels pisos del carrer Migdia

La CUP de Vilafranca ha presentat a l’Oficina Antifrau de Catalunya un seguit de documentació sobre indicis d’irregularitats detectades en la gestió de la promoció del carrer del Migdia.

Es tracta de la promoció de 12 habitatges construïts on hi havia antigament el cinema Victòria i destinats a lloguer per a persones grans. La promoció va ser impulsada per l’Ajuntament de Vilafranca a través de la Fundació Amàlia Soler, que en farà la gestió. Els membres del grup municipal han estat acompanyats per la diputada Natàlia Sánchez.
Les possibles irregularitats i problemes de gestió detectats es divideixen en tres àmbits: econòmic, de procediments i gestió i legal.
Pel que fa a problemes econòmics la CUP afirma que “s’ha posat en risc de descapitalització la Fundació Amàlia Soler, que la qualificació com a allotjaments i no com a habitatges impossibilita als usuaris d’accedir a ajudes públiques i subvencions i que es va pagar un projecte executiu valorat en 14.000 € per uns usos a la planta baixa que mai s’han desenvolupat”.
En l’apartat de qüestions de procediment i gestió, la CUP afirma que hi ha “pèrdua de control dels recursos per part de l’ajuntament en favor d’un ens privat” i denuncia també “una readjudicació del projecte a una empresa unipersonal creada ad-hoc per un arquitecte al qual l’Agència Estatal d’Administració Tributària va requerir per impagaments”.
En aquest apartat, com a fet més destacat, parlen d’un informe tècnic en data de 2 d’agost de 2016, en el qual es denunciaven “greus incompliments per part de l’empresa constructora i sobre els quals l’equip de govern no va generar cap expedient sancionador”.
Per últim, entre els problemes d’índole legal destaquen que “existia una voluntat des del principi de realitzar una venda directa per part del govern, fet que està regulat per la llei”.
La diputada Natàlia Sànchez, per la seva banda, ha dit que la presentació de la denúncia és “un exercici de responsabilitat” i ha parlat de “vella política” referint-se a partits com el PSC i l’antiga Convergència i dient que actuen com a “senyors feudals”. La diputada ha afegit que “l’opacitat i el clientelisme” són més greus quan el que hi ha pel mig són serveis públics.
Des de la CUP denuncien que s’ha acabat pagant amb diners públics “uns allotjaments gestionats de forma privada sense cap mena de control sobre la selecció i la gestió de les persones usuàries”. I també han volgut deixar clar que no han trobat cap indici d’enriquiment personal en tot aquest procés.

Pel que fa a l’equip de govern, l’alcalde Pere Regull ha donat resposta dient que tot plegat és un despropòsit amb ànim totalment electoralista. Regull creu que la denuncia de la CUP perjudica la imatge de Vilafranca.

Regull vol deixar clar que els pisos no es van fer amb diners públics sinó que eren diners de la Fundació Amàlia Soler i que tampoc s’ha fet la venda directa. Concreta que al ser un equipament no es pot fer habitatge sinó que s’han de fer allotjaments, però això no vol dir que no es puguin fer cessions temporals a gent gran. En aquest cas, acusa la CUP de desconèixer la normativa.

Pel que fa a la pèrdua de gestió del procediment de selecció dels usuaris dels pisos, Regull no entén l’acusació de la CUP donat que tots els grups de l’oposició estan representats per la Mònica Hill i aquesta en nom de la resta de partits s’ha mostrat conforme amb el procediment de seguiment dels usuaris. Pel que fa a la fundació, vol deixar clar que el patronat està format per representants del govern i de l’oposició i d’altres entitats de la vila i que no hi ha repartiment de beneficis entre ningú. Conclou que els diners que pugui guanyar la fundació es fan servir per comprar més pisos per a habitatge social.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: