Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal aprova un pressupost que reforçarà les partides socials i d’ensenyament

En relació al pressupost aprovat l’any anterior hi ha un increment de mig milió d’euros.

Aquest dijous s’ha celebrat Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès on el punt més destacat era l’aprovació del pressupost per l’any vinent.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, destaca que en relació al pressupost aprovat l’any anterior hi ha un increment de mig milió d’euros, un increment que sobretot es destina a partides socials i de suport a l’ensenyament.

Com va explicar el conseller d’hisenda el pressupost és d’uns 8 milions d’euros, i en un 93% són partides finalistes, és a dir que les aporten altres administracions i el Consell Comarcal les gestiona. Per això difícilment es podrien fer uns altres pressupostos. En relació als treballadors de l’ens es preveu una partida que pugui afrontar un increment del 3% dels salaris si finalment així ho determina la llei reguladora de l’administració pública. També es fa un esforç per regularitzar algunes places de personal.

El conseller del PP no va intervenir en aquest punt. Des del grup de l’Entesa, Toni Peñafiel, va assenyalar que no estan d’acord amb les dedicacions polítiques i que es troba a faltar la tarificació social per l’escola de música.

Des de la CUP van destacar que el Consell Comarcal és un mer gestor econòmic, amb partides finalistes, i van remarcar que hi ha moltes partides dotades només amb 10€ que no permeten entreveure a quina gestió respondran, però van destacar positivament la regularització de llocs de treball. En nom d’ERC, Pol Pagès va agrair la ma estesa del govern per informar de les propostes, i va assenyalar que, com passa sempre, algunes partides creixeran al llarg de l’any amb les aportacions d’altres administracions. Per la seva banda el conseller socialista, Francisco Romero, va remarcar l’increment de pressupost respecte de l’any anterior per millorar partides socials, i també amb plans d’ocupació.

Finalment el pressupost es va aprovar amb els vots dels consellers del govern, és a dir PDeCAT i PSC, i les abstencions de la resta de grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: