Dissabte, 28 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC critica la proposta de participació ciutadana sobre el c/ Comerç de l’equip de govern

Els comuns creuen que aquesta no és la manera de gestionar l’urbanisme a una ciutat com Vilafranca.

Vilafranca en Comú ha fet una roda de premsa aquest dimarts a la tarda en la qual ha començat recordant que la reforma del carrer Comerç afectarà 80.000 m2 d’un lloc estratègic de la vila. Per això mateix creuen que la participació ciutadana és imprescindible però no de la manera que l’està portant a terme l’equip de govern. Segons el portaveu del grup municipal, Ramon Arnabat, aquest tipus de processos de participació han de fomentar el debat i deixar prou temps als ciutadans i ciutadanes per estudiar el projecte i poder dir la seva; no com ha fet el govern de Vilafranca donant un termini de tan sols 8 dies. Arnabat creu que tot plegat és inacceptable i que no es pot dir procés de participació ciutadana d’una consulta d’aquestes característiques. Des de VeC també han volgut recordar totes les vegades que han demanat processos de participació a l’equip de govern i no s’han tirat endavant.

El regidor Toni Peñafiel, per la seva banda, no entén que s’hagi obert un procés de participació ciutadana quan durant mesos VeC ha estat reclamant informació sobre la reforma del carrer Comerç i no se’ls facilitava perquè, segons deien, s’estava tancant el projecte.

Els comuns lamenten també haver-se assabentat de la consulta que s’està fent a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació locals i no per part de l’equip de govern. Properament s’han de reunir amb el regidor d’urbanisme per conèixer el projecte definitiu del carrer Comerç. En definitiva, VeC creu que aquesta no és la manera de gestionar l’urbanisme a una ciutat com Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: