Dimecres, 19 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vanesa López s’acomiada com a regidora del PDeCAT en el darrer ple a Olèrdola

Vanesa López s’acomiada com a regidora del PDeCAT en el darrer ple a Olèrdola

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola també va ratificar per unanimitat que Pere Soler segueixi sent Jutge de Pau durant quatre anys més.

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat aquest dimarts al vespre va estar marcat per la renúncia de Vanesa López com a regidora del grup del PDeCAT. En la seva intervenció de comiat, López assenyalava que deixava aquesta responsabilitat per motius personals i professionals i esmentava que els tres anys i mig a l’Ajuntament havien estat per a ella un
gran aprenentatge. López subratllava que seguirà implicada amb el municipi “sempre d’una manera constructiva”. Les seves darreres paraules com a regidora les va dedicar a reclamar que els presos polítics i exiliats tornin el més aviat possible a casa seva.
Des del grup d’ERC, Fina Mascaró indicava que trobarien a faltar a López pel seu “saber fer” i en destacava que “sempre ha intentat buscar ponts”. Josep Sánchez va tenir paraules de reconeixement per la col·laboració i dedicació de Vanesa López durant aquests anys compartint grup. L’alcalde, Lucas Ramírez, també agraïa la dedicació de López i li desitjava que l’experiència li serveixi en el seu dia a dia.
López serà substituïda per Juan Alberto Moreno, veí de Can Trabal, que va ocupar el 4t lloc de la candidatura de CiU en les passades eleccions municipals. En el ple també es va donar coneixement del canvi de portaveu del grup del PDeCAT. Josep Sánchez deixa d’exercir aquesta funció i des d’aquest dimarts ha passat a ser assumida per Mari Carme Villanueva.
El ple també va ratificar, per unanimitat, que Pere Soler seguiria sent durant quatre anys més el Jutge de Pau d’Olèrdola.
El ple també acordava designar els dies 30 d’agost i 2 de setembre com a dies festius d’obertura comercial autoritzada al municipi l’any 2019 i substituir una de les dates, el 13 de gener, pel 29 de desembre.
Amb les abstencions de l’oposició i el vot favorable d’ApO, es ratificava el conveni d’expropiació dels terrenys per a procedir a fer el vial de vianants entre Sant Pere Molanta i el barri de Ferran. Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, posava de relleu que s’havia arribat a un acord amb el propietari per així poder fer el camí de vianants el més aviat possible. Des del PDeCat es va preguntar sobre la valoració feta dels terrenys i si era equiparable a la proposta feta per adquirir els terrenys del camp de futbol. Samblás va respondre que la documentació es podia comprovar en els expedients.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: